خانهسیستم های مقاوم سازیسیستم  ™FibraOne

™FibraOne چیست؟

 سیستم ™FibraOne سیستمی کامل، جهت تعمیر و استحکام‌بخشی بر پایه الیاف تقویت کننده پلیمر یا همان کامپوزیت است، که جهت افزایش استحکام و تقویت سازه‌های بتنی، سنگی، فولادی و چوبی که نیاز به تعمیر و ترمیم دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. سیستم الیاف تقویت‌ کننده پلیمر از ترکیب الیاف کربن یا شیشه با پلیمر و با مشخصه استحکام بالا و وزن پایین جهت تقویت سازه‌ مورد استفاده قرار می‌گیرد. این در شرایطی است که سیستم‌های تقویت‌کننده مرسوم مانند اتصال صفحات فولادی، افزایش مقطع بتنی و پس‌کشیدگی خارجی، نمی‌توانند تقویت مورد نظر را انجام دهند. سیستم ™FibraOne به منظور تقویت‌بخشی و ارتقا ساختاری بخش‌های سازه، بسیار قابل اعتماد است.

™FibraOne جهت افزایش استحکام و تقویت‌بخشی مهندسی شده در موارد مختلف، مورد استفاده قرار می‌گیرد از جمله:

  • افزایش ظرفیت تحمل بار سازه و یا بخش‌های سازه، به دلیل تغییر کاربری و یا سایر الزامات.
  • تقویت یک سازه یا بخشی از آن به دلیل آسیب و یا تخریب از پیش صورت گرفته.
  • مقاوم‌سازی لرزه‌ای، کاهش تاثیر بار انفجاری و تصادفی.
  • بازگرداندن استحکام و تصحیح طراحی‌های نادرست یا خطاهای ساخت در سازه‌ها.

در سازه‌ها با مصالح مختلف ممکن است لزوم به تجدید نظر در سازه ایجاد شود. تخریب و ساخت مجدد سازه و یا مقاوم‌سازی با  FRP گزینه هایی هستند که در این مواقع خود نمایی می‌کنند. مقاوم سازی سازه، بواسطه جلوگیری از بروز مشکلات زیاد و هزینه‌های سنگین، راه حل مناسبی جلوه می نماید. عموماً بحث مقاوم‌سازی در سازه‌ها در دو حالت عمدتاً مطرح می‌گردد.  دلیل اول تغییر در ظرفیت لازم اجزای سازه‌ای می‌باشد. این مهم در مواردی پیش می‌آید که ظرفیت طراحی اجزای سازه‌ای ناکافی باشد. طراحی و اجرا بر اساس کدهای قدیم عموماً منجر به این خلل می‌گردد. همچنین گذشت زمان و افزایش طول عمر سازه نیز می‌تواند باعث کاهش ظرفیت آن گردد. دلیل دوم که یک سازه را نیازمند به مقاوم‌سازی می‌کند، تغییر در تقاضای نیرو یا تغییر مکان در المان‌های سازه‌ای می‌باشد. به عنوان نمونه سازه‌ای که برای کاربری خاصی طراحی گردیده است، ممکن است تحت اثر نیاز نیرویی بالاتر از مقادیر محاسبه شده در طراحی اولیه قرار گیرد.

سازه‌های بتن آرمه به عنوان بخش گسترده‌ای از سازه‌ها، چنانچه بر حسب محاسبات دقیق و روابط شکل‌پذیری، طراحی و اجرا شوند، ساختمان‌های بسیار مطلوبی خواهند بود. اما در کشور ما بسیاری از ساختمان‌های بتن‌آرمه به دلیل کیفیت نامطلوب اجرا از جمله آرماتورگذاری نامناسب، اجرای نامناسب بتن‌ریزی، کیفیت پایین مصالح و نیز عدم رعایت ضوابط شکل‌پذیری در طراحی و اجرا در برابر زلزله رفتار مناسبی ندارند. از جمله این رفتارها می‌توان به عدم تأمین مقاومت برشی در تیرها و ستون‌ها، شکست برشی اتصال تیر به ستون، عدم تأمین مقاومت برشی در هر طبقه، ناپایداری جانبی و از دست رفتن باربری ثقلی و جانبی در ستون‌ها اشاره کرد که در هنگام وقوع زلزله منجر به خسارت‌های شدید و گاهاً انهدام کلی سازه می‌گردد.

هم چنین ساختمان های مصالح بنایی از قدیمی ترین و رایج ترین ساختمان های موجود می باشند به طوری که بر طبق آمار بیش از 70 درصد ساختمان های موجود در کشور (به جز پایتخت) با استفاده از آجر و ملات ساخته شده اند. این نوع از ساختمان ها نیز به دلیل عدم مورد توجه قرار گرفتن ضوابط و الزامات آیین نامه ای مربوطه، در برابر زلزله بسیار آسیب پذیر هستند. نظر به فراوانی این ساختمان ها و عدم امکان تخریب و جایگزین کردن آن ها با ساختمان های جدید برای حفظ عملکرد این ساختمان ها نیاز به مقاوم سازی ساختمان آن ها داریم.

بهسازی و تقویت سازه‌ها با FRP

به دنبال فرسوده شدن سازه‌های زیر‌بنایی و نیاز به تقویت سازه‌ها برای برآورده کردن شرایط سخت‌گیرانه طراحی و لرزه ای، طی دو دهه اخیر تأکید فراوانی بر روی تعمیر و مقاوم‌ سازی سازه‌ها در سراسر جهان، با تکنیک‌های استفاده از مواد مرکب FRP به عنوان مسلح‌ کننده خارجی (به دلیل خصوصیات منحصر به فرد آن من جمله مقاومت بالا، سبکی، مقاومت شیمیایی و سهولت اجرا) صورت گرفته است. از طرف دیگر، این تکنیک‌ها به دلیل اجرای سریع و هزینه‌های کم جذابیت ویژه‌ای یافته‌اند.

بازسازی و مقاوم‌سازی ستون‌های بتن آرمه به دلایلی مانند تغییر کاربری و یا نیاز به بهبود مقاومت و شکل‌پذیری سازه در برابر اثرات غیرخطی در بتن مسلح در هنگام وقوع زلزله از یکسری مکانیزم‌هایی شامل شکست بتنی و ترک خوردن آن، کمانش آرماتورها و غیره نتیجه می‌شود. استفاده از ورق‌های فولادی جهت مقاوم‌سازی سازه‌های بتن مسلح رایج و معمول می‌باشد. برای افزایش مقاومت خمشی و انعطاف‌پذیری و مقاومت برشی ستون‌ها می‌توان از روش ژاکت بتنی و یا FRP استفاده کرد.

مقاوم سازی تیر بتنی با استفاده از الیاف FRP
مقاوم سازی تیر بتنی با استفاده از الیاف FRP

لازم به ذکر است که مانند هر مصالحی، FRP ها دارای نقاط ضعفی نظیر حساسیت در مقابل آتش و ضعف در تحمل تنش‌های فشاری می‌باشند. نکته مهم دیگر آن که پیوستگی بین ورق FRP و سطح عضو بتنی در بیشتر موارد حلقه بحرانی در این مجموعه می‌باشد.

معرفی FRP

FRP الیاف پلیمری تقویت شده، نوعی ماده کامپوزیت متشکل از دو بخش فیبر یا الیاف تقویتی است که به وسیله یک ماتریس رزین اپوکسی (ماده چسبنده) از جنس پلیمر احاطه شده‌اند. به بیان ساده‌تر کامپوزیت‌های FRP متشکل از یکسری فیبر یا الیاف که درون رزینی به عنوان ماتریس یا زمینه قرار گرفته که در آن‌ها الیاف بلند و ممتد عوامل ایجاد مقاومت هستند و رزین آن‌ها را در جای خود نگه داشته و بار را از سازه به الیاف منتقل می‌کند و در طول آن‌ها به طور یکنواخت توزیع می‌کند. همچنین رزین باعث حفاظت از الیاف می‌شود. بنابراین الیاف و رزین اجزای اصلی کامپوزیت‌های FRP هستند. البته در کنار این مواد، مواد دیگری نیز در نقش فیلر و سخت‌کننده و مواد مضاعف جهت بهبود خواص ماده حاصل، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تقویت سازه‌ها با FRP

شرکت افزیر با دانش، تجهیزات و نیروهای متخصصی که در اختیار دارد، انواع پروژه ها را با بکار گیری مبانی حرفه ای مهندسی منطبق بر آخرین تحقیقات و ضوابط آیین نامه ای و نشریات معتبر FRP و جدیدترین روشها و مرغوب ترین الیاف FRP با بهترین کیفیت را در اسرع وقت اجرا می‌نماید. از جمله موارد مقاوم سازی با الیاف پلیمری کامپوزیتی FRP توسط این شرکت بدین شرح می‌باشد:
– افزایش کرنش ستون های بتنی با استفاده از دورپیچ های FRP
– تقویت خمشی تیرهای بتنی با مصالح کربن FRP
– تقویت برشی یا افزایش شکل پذیری تیرها یا ستونهای بتنی
– تقویت خمشی و برشی دیوارهای برشی بتنی
– تقویت خمشی و برشی دال ها توسط ورقه ها یا شیت های پلیمر کربن
– تقویت اتصالات با FRP
– افزایش مقاومت در برابر عوامل محیطی مانند خستگی، خوردگی، رطوبت، تغییر دما و….
– افزایش مقاومت ، عمر مفید ، بهسازی و مقاوم سازی تاسیسات و تجهیزات (سازه های خاص) توسط سیستم های کامپوزیتی
– تقویت عرشه پل با استفاده از الیاف کربن

مقاوم سازی عرشه پل با لمینت FRP
مقاوم سازی عرشه پل با لمینت FRP

 

مطالعه بیشتر

ویژگی‌های سیستم ™FibraOne

تنوع محصولات

سیستم کامپوزیتی کامل براساس مصالح FRP شامل انواع فیبرها و رزین‌های با توانایی تقویت بخش‌های مختلف سازه

سازگار با سازه ها

بهره‌گیری در سازه‌های ساختمانی، پل‌ها، خطوط لوله و مخازن، تجهیزات صنعتی صنایع مادر و تولیدی و سازه‌های دریایی

فناوری نوین

به‌ کارگیری و استفاده از مواد کامپوزیتی FRP با دوام و با استحکام بالا، سبک و کاملا کاربردی جهت اجرای پروژه های مقاوم سازی

سبک

سیستم ™FibraOne، سیستمی کامل جهت افزایش ظرفیت تحمل بار با افزایش وزن ناچیز در بخش‌های تقویت شده سازه

حفظ معماری

راهکار جامع کامپوزیتی به منظور افزایش ظرفیت باربری اجزای سازه با حداقل تاثیر بر روی شکل ظاهری به دلیل ضخامت کم

 مقرون به صرفه

ارائه راهکاری مطمئن با قابلیت اجرای سریع و آسان و صرفه‌جویی قابل ملاحظه‌ای در زمان و هزینه

مقاوم در برابر خوردگی

سیستم مقاوم در برابر خوردگی و محیط‌های خورنده و مناسب برای تعمیر آسیب‌های ناشی از خوردگی بالا

کنترل ترک

جلوگیری از رشد ترک به وسیله چسبندگی قوی سیستم به مصالح مختلف و ایجاد استحکام کششی بسیار بالا

از چه محصولاتی استفاده می شود؟

کاتالوگ‌های سیستم

جهت دریافت کاتالوگ‌ها، بروشورها، یادداشت‌های فنی (Technical Note)، دتایلهای اجرایی و گواهینامه‌های اختصاصی و تفضیلی این سیستم، برای صنایع مختلف، لطفاً فرم درخواست مربوطه را تکمیل و ارسال نمایید.

درخواست ارسال

سوالات متداول

مصالح مورد استفاده در سیستم FibraOne کدامند؟

الیاف FRP، الیاف کربنی و رزین های FRP .

ویژگی ها و برتری های سیستم FRP FibraOne در چیست؟

سازگاری بالا با سازه، وزن پایین، تاب آوری بالا در برابر خوردگی و کنترل ترک ها و صرفه ی بالای اقتصادی از مزایای سامانه FibraOne می باشد.

دال بتنی تحت تاثیر چه تنش هایی است و چرا به بررسی و مطالعه نیاز دارد؟

دال بتنی بعنوان عنصر مقاوم در برابر بارهای ثقلی تحت تاثیر خمش و برش قرار دارد و در صورت طراحی ضعیف و یا اجرای غیرصحیح میتواند هم از لحاظ عملکرد بهره برداری و هم عملکرد در شرایط بحرانی همانند زلزله بعنوان دیافراگم مقاوم در برابر بارهای ثقلی و در نظر گرفتن این المان بعنوان المان صلب در طراحی نیاز به بررسی و مطالعه دارد تا در صورت ضعف مقاوم سازی و ترمیم شود.

در چه صورت عملکرد لرزه ای سازه به مخاطره می افتد؟

در صورتی که سقف مقاومت کافی در برابر خمش و برش را بعلت خوب اجرا نشدن آرماتورهای برشی و خمشی نداشته باشد ممکن است علاوه بر ایجاد لرزش و خیز زیاد عملکرد لرزه ای سازه را به مخاطره بیاندازد.

الیاف پلیمری تقویت شده چه نوع الیافی است؟

FRP الیاف پلیمری تقویت شده، نوعی ماده کامپوزیت متشکل از دو بخش فیبر یا الیاف تقویتی است که به وسیله یک ماتریس رزین اپوکسی (ماده چسبنده) از جنس پلیمر احاطه شده‌اند.

4.7/5 - (13 امتیاز)