این کتاب، از مجموعه مقالاتی تشکیل شده است که به صورت سلسله وار و پیوسته، به بحث موضوعی در مورد خرابی در سازههای بتنی و مقاوم سازی آنها می پردازد. مجموعه حاضر از دو بخش تشکیل یافته است؛ در بخش اول، بررسی مکانیسمها، علل و انواع خرابی در سازههای بتنی مورد بحث بوده و در بخش دوم مقوله مقاوم سازی سازههای بتنی مورد بررسی قرار گرفته است.
بخش اول از 4 فصل تشکیل یافته است؛ فصل 1 علل و مکانیسمهای خرابی در سازههای بتن آرمه را، با بررسی خرابیهای فیزیکی و شیمیایی رخ داده، و نقش رطوبت در خرابی بتن بیان میکند. در فصل 2، انواع و منشا خرابی در سازههای بتن آرمه، از جمله خوردگی شیمیایی، آتش سوزی، اضافه بار استاتیکی، ضربه، زلزله و … را مورد بررسی قرار میدهد. در فصل 3، انواع ترک و خرابی در سازههای بتنی معرفی میشود. و در فصل 4 نحوه ارزیابی وضعیت سازه بتنی تشریح میشود.
بخش دوم از 8 فصل تشکیل یافته است؛ در ادامه از بخش گذشته، فصل 5 این بخش، به بحث در مورد استانداردها و آیین نامههای مقاوم سازی سازههای بتنی پرداخته است. در فصل 6 روشهای مقاوم سازی ترک در سازههای بتن آرمه، و در فصل 7، مصالح مورد استفاده در مقاوم سازی مورد بحث قرار گرفته است. فصل 8 محل بحث در مورد کاربرد اندود چسب بتن در مقاوم سازی سازههای بتنی است. فصل 9 به طور ویژه به مقاوم سازی سازههای بتنی با استفاده از الیاف کامپوزیتی FRP پرداخته است. بررسی مقاومت خمشی و برشی، دوام، شکل پذیری و دیگر جنبههای این الیاف از موضوعات مورد بحث در این فصل است. فصل 10 سیستمهای حفاظت از سازههای بتنی، نظیر پوششهای پلیمری را معرفی کرده است. در فصل 11 بحثی کلی درمورد تعمیر سازههای بتنی آسیب دیده ارائه میدهد و در نهایت در فصل 12، دوام و طول عمر سازههای بتنی مقاوم سازی شده مورد بحث قرار گرفته است.
در این مجموعه سعی شده است پس از معرفی و بررسی هر یک از بحث های فوق، با ارائه نمونههایی از پروژههای انجام یافته، به درک مسئله، تعمیق بخشیده شود.
بدون دیدگاه