چه محیط هایی حفاظت نیاز دارند؟
محیط های هستند که در دمای بالا با اسیدها یا قلیایی های نسبتا خورنده و درجاتی از فرسایش یا سایش در آنها وجود دارد. این فرآیندها میتوانند در کشتیهای لولهکشی و فرآوری در بخشهای بالادستی و پایین دستی نفت و گاز وجود داشته باشد. همچنین این خوردگی ها می توانند در صنایع پتروشیمی، شیمیایی و فرآوری معدنی رایج باشند. در اینجا، مواد شیمیایی مانند اسیدهای سولفوریک و هیدروکلریک در ترکیب با آب دریا و دوغاب های فرسایشی می توانند به سرعت فلز پایه که معمولاً فولاد کربنی هست را از بین ببرند. با استفاده از یک پوشش مناسب می توان طول عمر آن را به طور متوسط به 20 تا 30 سال افزایش دهد و بهترین حفاظت در برابر خوردگی را ایجاد نمود.
از چه موادی می توان در سیستم های حفاظتی استفاده کرد؟
انتخاب مواد برای محافظت از فلز پایه می تواند شامل گزینه های مختلفی باشد. آلیاژها، پوشش فلزی، پوشش های اپوکسی و لاستیکی و غیره.
آلیاژها و پوشش فلزی به طور قابل درک هزینه سرمایه بسیار بالایی را متحمل می شوند. در حالیکه گزینه پوشش لاستیکی در مقابل نسبتاً ارزان است. اما پوشش لاستیکی به دلیل نفوذپذیری و پتانسیل تورم، مطمئنترین راه حل محافظت در برابر خوردگی در برابر مواد شیمیایی قوی نیست.
چگونه سیستم محافظتی مناسب را انتخاب بکنیم؟
ابتدا سیستم های جایگزین را پیدا می کنیم. مزایای و خطرات بالقوه هر کدام را بررسی می کنیم. با توجه به نوع نیاز و بودجه، سیستم حفاظتی مناسب را انتخاب می کنیم.
پیشنهاد برای مطالعه
گلس فلیک لاینینگ
فولاد با لاینینگ گلس فلیک مقاومت بالایی در برابر خوردگی در برابر سایر محلولهای شیمیایی ایجاد میکند. مقاومت شیمیایی این گلس فلیک لاینینگ میتواند سالها در محیطهایی که به سرعت اکثر سطوح فلزی را غیرقابل استفاده می کند، استفاده بشود. با توجه به موضوع در شرایط عملیاتی مختلف عملکرد خوبی دارد. همچنین خاصیت ضد چسبندگی آن، آن را برای استفاده در صنایع شیمیایی و دارویی بسیار مناسب کرده است.
معایب گلس فلیک لاینینگ چیست؟
گلس فلیک لاینینگ در دماهای بالاتر، در برابر مواد قلیایی موثر نیست.
این پوشش در برابر اسید هیدروفلوئوریک و اسید فسفریک غلیظ در دماهای بالا، مقاوم نیست.
از آنجایی که گلس فلیک لاینینگ از محیط های بسیار تهاجمی محافظت می کند، هزینه های آن مستقیماً متناسب است. علاوه بر این، آنها بسیار مستعد آسیب ضربه هستند و تعمیرات می تواند بسیار پرهزینه باشد. برای شرایط خدمات ملایمتر، میتوان فناوری شیشهریزی را در نظر گرفت. برای آشنایی با محافظت از خوردگی سطوح توسط گلس فلیک مطالعه مقاله “خوردگی و پوشش محافظ گلس فلیک برای جلوگیری از آن” را پیشنهاد می کنیم.
سرگذشت استفاده از پوشش حاوی ورقه های شیشه ای
از اوایل دهه 1970 از تکه های شیشه برای بهبود خواص مانع و تقویت در پوشش های ضد خوردگی استفاده شده است. امروزه پوششهای مبتنی بر پولک شیشهای به دلیل مقاومت شیمیایی و فرسایشی خوب در بخشهای مختلف صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند.
آیا نوع رزین در گلس فلیک لاینینگ اثر می گذارد؟
اگرچه ورقهای شیشه در برابر بخار رطوبت و انتشار گاز غیرقابل نفوذ است، اما رزین نقش بسیار مهمی ایفا میکند. به عنوان مثال، ورقه شیشه ای نمی تواند یک پوشش رزین ضعیف را به یک پوشش عالی تبدیل کند، اگرچه ممکن است به طور قابل توجهی آن را بهبود بخشد.
از چه نوع رزین هایی در گلس فلیک لاینینگ استفاده می شود؟
رزین وینیل استر
رزین وینیل استر یکی از رایجترین رزینهایی است که با شیشههای پوستهای استفاده میشود. این رزین از نظر صرفهجویی در هزینه مزایایی را ارائه میدهد ولی دارای معایبی نیز هست.
پیشنهاد برای مطالعه
معایب رزین وینیل استر
فرآیند پلیمریزاسیون در فرآیند عمل آوری ورقه شیشه ای منجر به انقباض می شود که خط اتصال به طور دائم تحت فشار قرار گیرد. همچنین مشخص شده است که چسبندگی وینیل استر کمتر از یک سیستم بر پایه اپوکسی است. این سیستم همچنین می تواند شکننده باشد و در حین بازرسی یا نگهداری به راحتی آسیب ببیند.
کاربرد رزین وینیل استر
سیستم های ورقه ای شیشه ای وینیل استر می توانند برای حفاظت از مخازن ذخیره سازی یا خطوط لوله کاملاً مناسب باشند، اما برای استفاده در تجهیزات تحت فشار ایده آل نیستند.
پوشش های اپوکسی ارگانیک
پوششهای اپوکسی، مانند کامپوزیتهای اپوکسی نوولاک با سرامیک، نوولاک اصلاح شده یا کامپوزیتهای پلیمری با وزن مولکولی بالا، سالهاست که در بازار هستند.
مزایای رزین اپوکسی ارگانیک
این پوشش ها به طور مداوم با استفاده از مواد اولیه جدید برای بهبود ویژگیهای خود، از جمله مقاومت در برابر دما، چسبندگی، قابلیت پاشش برای سهولت اجرا و مقاومت در برابر سایش اصلاح میشوند.
تاریخچه استفاده از رزین اپوکسی پر شده از سرامیک
اپوکسی های پر شده از سرامیک به طور گسترده ای برای محافظت در برابر فرسایش یا خوردگی با اولین کاربرد در یک کشتی فرآیندی که در سال 1987 انجام شد. زمانی که یک جداکننده در سکوی دریای شمال در بریتانیا محافظت شد، استفاده می شد.
محدودیت آن ها به شکل مقاومت در برابر دما و قابلیت پاشش با هر دوی این مسائل است که بعداً با معرفی نوولاک اپوکسی اصلاح شده که قادر به مقاومت مداوم در برابر دمای غوطه وری تا 160 درجه سانتیگراد (320 درجه فارنهایت) و پلیمرهای با وزن مولکولی بالا است که فرسایش عالی را ارائه می دهد، مورد توجه قرار گرفت. برای آشنایی با پوشش رزین اپوکسی و رشد آن در بازار جهانی مطالعه مقاله “پوشش رزینی اپوکسی و رشد بازار جهانی در صنایع مختلف” را پیشنهاد می کنیم.
خطرات و مشکلات استفاده از رزین اپوکسی چیست؟
برخی از خطرات مرتبط با استفاده از پوشش های اپوکسی وجود دارد که عمدتاً به صورت خطای اعمال کننده و مشخصات پوشش نادرست ارائه می شود. هر دو را می توان با آموزش و راهنمایی مناسب ارائه شده توسط سازنده مواد برطرف کرد.
پوشش های PTFE یا پلی تترا فلورو اتیلن
پوششهای PTFE در شرایطی که مقاومت در برابر خوردگی بالاتری مورد نیاز است، بسیار مورد استفاده قرار میگیرند.
کاربردهای پوشش PTFE در کجاست؟
فلوروپلیمرها مواد انتخابی برای صنعت فرآیند هستند. معمولا به عنوان پوشش یا لاینینگ مخازن، لولهها، پمپها، درزهای انبساط و آببند جهت مقاوم سازی مخازن فولادی و بتنی عمل میکنند.
مزایای پوشش های PTFE چیست؟
- آن ها جایگزین های بادوام کم تعمیر و نگهداری را برای آلیاژهای فلزی ارائه می دهند.
- این پوشش ها در مقایسه با اپوکسی مقاومت بهتری دارند.
- پایداری حرارتی را برای استفاده در دماهای بالا ارائه می دهند
- به دلیل اینکه با مایعات فرآیند واکنش نشان نمی دهند، از آلودگی جلوگیری می کنند.
- PTFE از نظر الکتروشیمیایی، بیوشیمیایی، آنزیمی و شیمیایی تقریباً بی اثر است.
- خواص مفید آن تا 200 درجه سانتیگراد (392 درجه فارنهایت) حفظ می شود.
معایب پوشش PTFE چیست؟
این ماده به دلیل کمبود نیروهای بین مولکولی، نرم است و به راحتی ساییده می شود. این بدان معنی است که فرسایش یک نگرانی بالقوه است.
جایگزینی PTFE نیز در صورت آسیب دیدن دشوار است، زیرا این کار را نمی توان در محل انجام داد.
پیشنهاد برای مطالعه
بدون دیدگاه