وال مش چیست؟
وال مش به عنوان جدیدترین سیستم مهار لرزه ای در ساختمان ها شناخته می شود. در این سیستم خمش به صورت یک طرفه در نظر گرفته می شود؛ از این رو نیازی به اجرای میلگرد بستر و وادار قائم در آن نیست. پس از دیوارچینی و انجام کلیه فرآیندهای آن، می توان سیستم وال مش را که ترکیبی از توری فایبرگلاس و پلاستر به صورت ایمن در ساختمان ها اجرا نمود و از قابلیت های آن بهره مند شد. این سیستم با وزن سبک و حداقل مصالح گران قیمت، به عنوان یک سیستم مقرون به صرفه برای اجرا در ساختمان ها شناخته می شود.
نبشی وال مش یکی از قطعات مهم در اجرای سیستم وال مش است که نقش بسیار مهمی را در استحکام سازه و جلوگیری از تخریب آن ایفا می کند. این نبشی ها از جنس فلز هستند و با ساختار L مانند خود، می توانند برای مهار لرزه ای گوشه های دیوار مورد استفاده قرار گیرند. در واقع نبشی در سیستم وال مش، به عنوان تنها عامل فلزی شناخته می شود که در این سیستم به کار می رود. با این وجود به دلیل کوچک بودن و ساخته شدن با فلزات نسبتا سبک، تاثیر زیادی روی وزن سازه نخواهند داشت.
نبشی وال مش چیست؟
نبشی وال مش، یکی از اجزای کامل مهم در سیستم وال مش شناخته می شود. این قطعه به شکل L بوده و از جنس گالوانیزه است. هدف استفاده از نبشی وال مش، مهار دیوارهای غیر سازه ای و ثابت نگه داشتن توری فایبرگلاس است. از این رو نقش مهمی را در ایمنی وال مش پس از اجرا ایفا می کند. پروفیل نبشی می تواند نقش بسیار مهمی را در استحکام دیوارها داشته باشد و از آسیب مش فایبرگلاس در برابر عوامل مخرب محیطی جلوگیری نماید.
نبشی وال مش به عنوان یکی از قطعات مهم در سیستم وال مش می تواند بدون نیاز به نیروهای متخصص و یا ابزارهای خاص مورد استفاده قرار گیرد. این قطعه می تواند نقش مهمی را در حفظ استحکام سازه های بتنی و فولادی داشته باشد. از این جهت اجرای آن با دقت زیاد کاملا ضروری است.
اهمیت استفاده از نبشی در سیستم وال مش
وال مش به عنوان یک سیستم جایگزین برای وال پست های فلزی و سنتی شناخته می شود. این سیستم می تواند مزایای فوق العاده ای را نسبت به وال پست های مرسوم فلزی داشته باشد که از جمله آن ها می توان به هزینه پایین، اجرای ساده تر، عدم نیاز به اجرای میلگرد بستر و وادار قائم و افقی و همچنین عدم نیاز به تیم متخصص اجرایی اشاره کرد. این در حالی است که سیستم وال مش پس از دیوارچینی و بدون نیاز به تخریب دیوار در ساختمان های در حال بازسازی نیز قابل استفاده است.
یکی از قطعات مهمی که در سیستم وال مش به کار می رود، نبشی وال مش است. نبشی وال مش به عنوان مصالح مهم در وال مش شناخته می شود که می تواند تاثیر بسزایی در افزایش استحکام و طول عمر مفید وال پست داشته باشد. در واقع با وجود اینکه تمامی قطعات فلزی در وال مش حذف شده اند، اما همچنان نبشی وال مش به عنوان عامل بسیار مهمی برای افزایش مقاومت دیوارها مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از نبشی در سیستم وال مش باعث می شود تا حرکت ناشی از ارتعاشات مش های فایبرگلاس به حداقل برسد.
همچنین، نبشی های وال مش می توانند برای اتصال قاب مش ها به دیوار و سقف استفاده می شوند. استفاده از نبشی ها علاوه بر افزایش مقاومت سیستم وال مش، می تواند باعث شود تا این سیستم در برابر عوامل خارجی نیز مقاومت بسیار زیادی داشته باشد. به گونه ای که با اجرای صحیح نبشی وال مش در دیوارهای غیر سازه ای، می توان مقاومت دیوارهای غیر سازه ای را در برابر عوامل مختلف مانند ضربه، ارتعاش، زلزله و باد افزایش داد.
انواع نبشی وال مش بر اساس شکل ظاهری
نبشی وال مش از نظر شکل ظاهری تفاوتی با یکدیگر ندارند. همه این نبشی ها به صورت L شکل طراحی می شوند و می توانند در گوشه های دیوار نصب شوند. با این حال از نظر اندازه می توان آن ها را با ابعاد دلخواه سفارش داد و روی دیوار نصب کرد. یکی از مهم ترین عوامل موثر روی اندازه نبشی وال مش می توان به ابعاد بال نبشی ها اشاره کرد. به گونه ای که هر چقدر ابعاد بال نبشی ها بیشتر باشد، می توانند سطح بیشتری را پوشش دهند.
ضخامت نیز یکی از عوامل موثر روی ایجاد تفاوت در نبشی های وال مش است. در حال حاضر ضخامت استاندارد برای نبشی های وال مش 2 میلی متر است که بسته به نیاز می توان آن را بزرگ تر یا کوچک تر نیز سفارش داد. طول نبشی های استاندارد وال مش 15 یا 40 سانتی متر هستند.
انواع نبشی وال مش بر اساس جنس
پروفیل نبشی وال مش یک محصول فلزی است که می تواند نقش بسیار مهمی را در استحکام سازه مورد نظر داشته باشد و باعث افزایش ایمنی اجرای وال مش شود. این قطعه زمانی می توانید ویژگی های مورد نیاز را برآورده کند که با جنس فلزی بسیار مقاوم ساخته شده باشد. از این جهت حساسیت زیادی روی انتخاب جنس نبشی در سیستم وال مش وجود دارد. از نظر جنس می توان نبشی وال مش را به دو دسته زیر تقسیم بندی نمود.
نبشی وال مش فولاد گالوانیزه سرد
یکی از انواع نبشی وال مش که می تواند نقش بسیار مهمی را در استحکام سازه داشته باشد، نبشی وال مش فولاد گالوانیزه سرد است. همانطور که از نام این محصول مشخص است، با جنس فولاد گالوانیزه سرد تولید شده و دارای پوشش نسبتا یکنواخت و مقاوم در برابر خوردگی و مواد شیمیایی است. این نوع نبشی نسبت به نبشی وال مش فولاد گالوانیزه گرم قیمت مناسبتری دارد. از این جهت در پروژه های ساختمانی که اولویت استفاده از مصالح با قیمت ارزان تر است، می توان نبشی وال مش فولاد گالوانیزه سرد را انتخاب نمود.
نبشی وال مش فولاد گالوانیزه گرم
نبشی وال مش فولاد گالوانیزه گرم یکی دیگر از انواع نبشی های موجود در بازار است که با جنس فولاد گالوانیزه گرم تولید شده است. فولاد گالوانیزه گرم یک پوشش بسیار مقاوم در برابر خوردگی دارد و با غوطه وری فولاد در پوشش روی گالوانیزه به دست می آید. این نوع فولاد استحکام بسیار بیشتری نسبت به فولاد گالوانیزه سرد دارد. از این جهت اگر به دنبال پروفیل نبشی وال مش با مقاومت حداکثری در برابر تنش های وارده هستید، به شما نبشی وال مش فولاد گالوانیزه گرم پیشنهاد می شود که دارای مقاومت بسیار بالا و ویژگی های مکانیکی عالی است.
مزایای استفاده از نبشی وال مش
هر یک از قطعاتی که در سیستم وال مش مورد استفاده قرار می گیرند، نقش بسیار مهمی را در استحکام آن ایفا می کنند. پروفیل نبشی وال مش یکی از این قطعات است که نقش بسیار مهمی را در افزایش استحکام مش فایبرگلاس ایفا می کند. از جمله مهم ترین مزیت های استفاده از نبشی در سیستم وال مش می توان به موارد زیر اشاره نمود.
افزایش استحکام مش فایبرگلاس در برابر ضربه و فشار
یکی از مهم ترین دلایل استفاده از نبشی وال مش در این سیستم، افزایش استحکام مش فایبرگلاس در برابر ضربه و فشارهای وارده است. با وجود اینکه مش فایبرگلاس ترکیب شده با پلاستر تا حد زیادی در برابر ضربه و فشار مقاوم است، اما برای رسیدن به مقاومت حداکثری، لازم است که از نبشی ویژه وال مش نیز استفاده نمود.
کاهش حرکت خارج از صفحه دیوار
نبشی وال مش می تواند با افزایش استحکام دیوار غیر سازه ای، از حرکت خارج از صفحه ای دیوار جلوگیری کند. به گونه ای که این نبشی ها اجازه حرکت دیوار را در هنگام وقوع زلزله و یا فشارهای جانبی همچون باد نمی دهند.
افزایش مقاومت وال مش در برابر کشش
مقاومت سیستم وال مش با نصب پروفیل نبشی وال مش افزایش پیدا می کند. به گونه ای که می توان استحکام بیشتری را در هنگام وارد آمدن بارهای کششی در سیستم وال مش شاهد بود.
جلوگیری از افزایش وزن سازه
با وجود اینکه نبشی وال مش از جنس فلزی است؛ اما می تواند بدون افزایش وزن سازه و یا حداقل این افزایش وزن، نقش بسیار مهمی را در ثبات توری فایبرگلاس و دیوار ایفا کند. از این رو می توان از آن برای کاهش وزن سازه در هنگام مقاوم سازی استفاده نمود.
قابلیت اجرا با اکیپ های اجرایی نیمه متخصص
نبشی برای سیستم وال مش اجرای بسیار ساده و سریعی دارد. به گونه ای که می توان با اکیپ های اجرایی نیمه متخصص نیز نبشی وال مش را اجرایی کرد. این موضوع در کاهش هزینه های اجرایی نبشی وال مش تاثیرگذار است.
جایگزین بسیار مناسب برای وادار و میلگرد بستر
نبشی در سیستم وال مش نقش بسیار مهمی را در جلوگیری از حرکت خارج از صفحه ای دیوار ایفا می کند. از این رو می توان آن را جایگزین بسیار خوبی برای وادارها و میلگردهای بستر نصب شده در ساختمان ها دانست.
عوامل موثر بر قیمت پروفیل نبشی
یکی از برتری های وال مش نسبت به وال پست فلزی و سنتی موجود در بازار، قیمت مناسب آن است. مصالح به کار رفته در وال مش که شامل توری فایبرگلاس، پلاستر گچی و سیمانی و نبشی ها هستند، تاثیر بسیار زیادی روی قیمت پروفیل های نبشی خواهند داشت. نبشی های وال مش تنها مقاطع فلزی هستند که می توانند روی قیمت سیستم وال مش تاثیر شایانی داشته باشند. قیمت پروفیل نبشی وال مش تحت تاثیر فاکتورهای مختلفی است و به صورت ثابت تعیین نمی شود. در ادامه به مهم ترین عوامل موثر روی قیمت نبشی در سیستم وال مش اشاره می کنیم.
قیمت روز آهن
یکی از مهم ترین عوامل موثر روی قیمت نبشی وال مش، قیمت روز آهن است. قیمت روز آهن بسته به میزان عرضه و تقاضا تعیین می شود و نمی توان قیمت دقیق و مشخصی را برای نبشی های استفاده شده در سیستم وال مش مشخص نمود. از این جهت لازم است که کارفرمایان برای استعلام قیمت روز نبشی وال مش، منتظر اعلام قیمت روز آهن بمانند.
جنس نبشی
نبشی های وال مش از جنس فولاد با گالوانیزه گرم یا سرد هستند. پوشش گالوانیزه سرد یک پوشش مقاوم و ارزان قیمت است؛ اما پوشش گالوانیزه گرم دارای قیمت بالاتر بوده و مقاومت بیشتری را از خود نشان می دهد.
ضخامت نبشی
یکی دیگر از موثرترین عوامل روی قیمت پروفیل نبشی وال مش می توان به ضخامت نبشی اشاره کرد. ضخامت نبشی های وال مش بر اساس نوع پروفیل فلزی استفاده شده می تواند از 2 میلی متر و بالاتر متغیر باشد. هر چقدر ضخامت نبشی بیشتر شود، قیمت نبشی وال مش نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
اندازه بال نبشی
نبشی وال مش دارای ابعاد بال متفاوت است. اندازه بال نبشی می تواند تاثیر بسیار زیادی روی قیمت گذاری آن داشته باشد و طبیعتا هر چقدر این ابعاد بزرگ تر باشد، قیمت نبشی نیز افزایش پیدا می کند. چرا که در نهایت با افزایش ابعاد بال نبشی، وزن آن ها نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
طول نبشی
نبشی وال مش می تواند با طول های متفاوت تولید و به فروش برود. بسته به نیاز سیستم وال مش، انتخاب طول متغیر است؛ اما در نهایت باید توجه داشت که هر چقدر طول پروفیل نبشی وال مش بیشتر باشد، وزن آن بالاتر رفته و قیمت نیز افزایش پیدا می کند.
روشهای اجرای نبشی در نوین سیستم وال مش
نبشی در لبه های دیوارها در سیستم وال مش نصب می شود. نصب با استحکام بالا این قطعات در سیستم وال مش نقش بسیار مهمی را در افزایش ایمنی ساختمان ها ایفا می کند. از این جهت لازم است که حتما اجرای نبشی با روش های تایید شده انجام شود. در حال حاضر 3 روش برای اجرای نبشی وال مش وجود دارند که شامل پیچ و مهره، جوش و چسب هستند.
• پیچ و مهره
یکی از روش های نصب نبشی وال مش، استفاده از پیچ و مهره است. در ابتدا لازم است که محل قرارگیری نبشی بر اساس نقشه طراحی شده مشخص شود و سپس با استفاده از ابزارهای مخصوص و با توجه به قطر پیچ، روی قاب های سازه ای سوراخ ایجاد گردد. با کمک دستگاه های سوراخ کاری، می توان روی نبشی را سوراخ کاری نمود و در داخل آن از پیچ و مهره استفاده کرد. در آخرین مرحله نیز می توان با کمک پیچ و مهره های مناسب، نبشی ها را روی سطح مورد نظر نصب کرد و از قابلیت های آن در افزایش ایمنی سازه مورد نظر بهره مند شد.
• روش جوشی
یکی دیگر از روش های اجرای نبشی وال مش، استفاده از اتصالات جوشی است. به دلیل اینکه نبشی ها از جنس فولاد هستند، می توان با کمک جوشکاری آن ها را در سطح مورد نظر نصب نمود. با این حال روش جوشی می تواند محدودیت در حرکت دیوار ایجاد کند و در عین حال جزء روش های گران قیمت نیز هست. برای اتصال نبشی به صورت جوشی نیاز به جوشکار ماهر و متخصص نیز هست.
مناسبترین روش اتصال نبشی
هر کدام از روش های اتصال نبشی وال مش دارای مزایا و معایب اختصاصی هستند و باید با توجه به شرایط جغرافیایی و آب و هوایی، مناسب ترین روش برای اتصال نبشی را انتخاب نمود. در حال حاضر ارزان ترین و پرکاربردترین روش برای اتصال نبشی در سیستم وال مش، استفاده از چسب اپوکسی است. با این حال این چسب باید در دمای متعادل استفاده شود و در دماهای بسیار بالا اجرای آن غیر منطقی است. چرا که چسب های اپوکسی در دماهای بالا ذوب می شوند و عملکرد خود را از دست می دهند.
جمع بندی نهایی
پروفیل نبشی وال مش، یکی از انواع تجهیزات مهم به کار رفته در سیستم نوین وال مش است که نقش بسیار مهمی را در استحکام این سیستم و مهار لرزه ای دیوارها ایفا می کند. این پروفیل به شکل L بوده و می تواند در لبه ها و گوشه های دیوار نصب شود و از حرکت آزاد آن ها جلوگیری نماید. نصب پروفیل نبشی روی دیوار باعث افزایش استحکام آن شده و از آسیب به دیوار در هنگام زلزله و بارهای جانبی مانند باد جلوگیری می کند.
سوالات متداول
بدون دیدگاه