تمرکز اصلی این کتاب بر معرفی مفاهیم اساسی مقاوم سازی و تعمیر و طراحی ساختمانهای بتن آرمه و پیش تنیده با استفاده از الیاف کامپوزیتی FRP است. مشخصات عمومی مصالح، روشهای ساخت، مفاهیم طراحی برای مقاوم سازی خمشی و برشی و تکنیکهای ارزیابی میدانی به تفصیل مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. این کتاب پاسخگوی طیف گسترده ای از علاقه مندان از جمله دانشجویان، مهندسین و شرکتهای مشاور و سازمانها میباشد. بهره گیری از مثالهای متعدد در این کتاب، به درک بهتر مفاهیم، کمک شایانی خواهد کرد. لازم به ذکر است که این کتاب کاتالوگهای مربوط به شرکتهای معتبر را برای استفاده کاربردی پوشش داده است.
سرفصلهای این کتاب، بر اساس ترتیب مفاهیم ارائه شده در منابع مربوط به سازههای بتن آرمه، آمده اند. بدین ترتیب که در فصل 1، معرفی، تاریخچه و برخی از کاربردهای الیاف FRP در سازهها تشریح شده است.
فصل 2، به بررسی مشخصات رایج ترین اشکال مواد الیافی و رزینی میپردازد.
فصل 3، روشهای آماده سازی و عمل آوری لمینتهای FRP و مخلوط های رزین را دربرمیگیرد.
در فصل 4، مشخصات پایه ای الیاف و ماتریسهایی که در کامپوزیتهای FRP مورد استفاده قرار میگیرند، آمده است. رفتار تیرها و ستونهای مقاوم سازی شده با استفاده از کامپوزیتها، فلسفه طراحی و پیشرفتهای اخیر در این زمینه نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
در فصل 5، روند تحلیل تیرهای بتن آرمه موجود برای تخمین میزان اضافه تسلیح مورد نیاز آمده است. لازم به ذکر است برای نیل به درک بهتر نسبت به این مهم، خلاصه ای از رفتار خمشی تیرها، مخصوصا در حوزه توزیع نیروهای کششی نیز تشریح شده است.
در فصل 6، مشابه با فصل قبل، روش تحلیل نوع دیگر تیرها، یعنی تیرهای پیش ساخته برای تسلیح افزون با استفاده از کامپوزیتهای FRP، مشابه با فصل قبل، آمده است.
فصل 7، روش طرح مقاوم سازی برشی تیرها مورد بررسی قرار گرفته است. در ادامه این فصل، خلاصه ای از مقررات طرح تیرهای بتن آرمه و پیش تنیده، همراه با رهنمون هایی کلی برای تحلیل کامپوزیتهای FRP آمده است.
فصل 8، ترمیم و مقاوم سازی ستونها را دربرمی گیرد. این بخش، به بررسی نقش اساسی کامپوزیتهای FRP در ایجاد محصورشدگی ستون و بهبود دوام آن، میپردازد.
در انتها، یعنی در فصل 9، روشی برای ارزیابی دقیق و موثر کفایت سازه ای اجزای ساختمانهای بتن آرمه و پیش ساخته، معرفی شده است.
بدون دیدگاه