مقاوم سازی سقف تیرچه بتنی با مقاومت مشخصه پایین
سقف تیرچه بلوک
“سقفهای تیرچه بتنی از انواع سقفهای پرکاربرد در سازه سقف هستند.” سقفهای تیرچه بتنی نقش دیافراگم بتنی را برای سقف ایفا میکنند. به کمک این سیستم سقف بارهای ثقلی به ستونها منتقل شده و کنترل میشود. با استفاده از سیستم سقف تیرچه بتنی میتوان دهانههایی تا 6 متر در سقف تعبیه کرد. تیرچههای بتنی از میلگرد خرپایی، بتن و پاشنه بتن ساخته شدهاند.
ابتدا با تعیین نوع پاشنه بتن که میـتواند سفالی و یا از جنس خود بتن باشد ساخت تیرچه بتنی آغاز میشود، در صورتی که از پاشنه سفالی استفاده کنیم میبایست پس از تعبیه میلگردها بتن ریزی پاشنه را انجام دهیم.
میلگرد تیرچه
سطح مقطع تیرچه بتنی از یک مثلث ساخته شده که در قاعده آن دو میلگرد طولی قرار داده شده است و اضلاع آن را میلگردهای خرپایی بصورت زیگزاگ تشکیل داده اند در راس مثلث نیز یک میلگرد طولی دیگر وجود دارد که بصورت سرتاسری کشیده میشود. البته میتوان در ضلع پایین مثلث یک میلگرد طولی به عنوان میلگرد تقویتی قرار داد که در بتن مدفون میشود.
پاشنه بتنی تیرچه
پاشنه تیرچه انواع مختلفی دارد، در صورت استفاده از پاشنه سفالی میبایست ابتدا بتن ریزی پاشنه اجرا شود و سپس تیرچهها بارگذاری و نصب شوند. در حالتی دیگر قالب تیرچهها پس از بتن ریزی باز میشوند و پاشنه تیرچه تماما از بتن میباشد.
بتن تیرچه
باید دقت شود که بتن تیرچه نباید از 5 سانتی متر و یا فاصله 12/1 محور به محور تیرچهها کمتر اختیار شود. مشخصات فیزیکی و مکانیکی بتن نیز باید از ضوابط مبحث نهم مقررات ملی ساختمان پیروی کند.
آسیبهای وارد بر سقف تیرچه بلوک
در اجرای سقفهای تیرچه بلوک باید نهایت دقت به کار برده شود تا سقف از لحاظ سازهای آیبی نبیند، برای مثال دچار ترک خوردگی و یا خیز نشود همچنین باید دقت شود که بتن سقف درست و طبق آیین نامه اجرا شود و مشخصات فیزیکی و مکانیکی بتن منطبق بر ظوابط باشد، در غیر این صورت بتن جوابگوی تنشهای فشاری وارد شده نبوده و ممکن است دچار آسیب دیدگی شود، برای اینکه از کفایت بتن مورد استفاده در تیرچه اطمینان حاصل شود میبایست نمونه گیری و آزمایش صورت گیرد.
تعیین مقاومت مشخصه بتن تیرچه
در صورتی که از بتن تازه نمونه گیری نشده باشد میبایست آزمایش مغزه گیری از بتن تیرچه به عمل آید؛
در آزمایش مغزهگیری به کمک دستگاه مخصوص مغزه گیری، از بتن نمونه استوانهای گرفته میشود و سپس نمونهها برای تست فشار به آزمایشگاه بتن منتقل میشوند. در آزمایشگاه نمونهها بوسیله دستگاه تست فشار بتن به فشار گذاشته میشوند و در نقطه شکست بتن دستگاه متوقف شده و مقدار تنش وارده بر حسب مگاپاسکال در آن نقطه ثبت میشود. در بعضی از پروژهها نمونههای استوانهای در دسترس نیستند و آزمایشات بر روی نمونه مکعبی انجام میشود، در این حالت برای اینکه عدد بدست آمده منطبق بر استانداردهای آییننامهای باشد میبایست از ضرایب تبدیل استفاده شود، به کمک این ضرایب تبدیل مقاومت نمونههای مکعبی به استاندارد مربوطه تبدیل خواهد شد.
معیار پذیرش مقاومت بتن
در کشور ایران طرح و اجرای بتن و هر گونه فعالیت عمرانی که با مصالح بتن در ارتباط باشد میبایست بنا بر آیین نامه بتن ایران (آبا) و ACI آیین نامه بتن آمریکا باشد.
اگر مقاومت مشخصه بتن، که از آزمایش تست فشار بتن بدست میآید، از مقاومت طراحی بتن کمتر باشد بتن تیرچه نیاز به تقویت دارد.
در اینجا بحث مقاوم سازی به میان میآید، برای مقاوم سازی تیرچه بتنی از سیستم™FibraOne بهره گرفته میشود.
سیستم مقاوم سازی™FibraOne یکی از بهترین راهکارهای تقویت و مقاوم سازی تیرچههای بتنی است، در این روش با بهره گیری از الیاف کربن، پرایمر اپوکسی و رزینها مقاومت فشاری ناکافی بتن تامین میشود.
اجرای سیستم™FibraOne چگونه است؟
در روش™FibraOne ابتدا نقاطی از تیرچه که دچار ضعف هستند شناسایی شده و سپس یک لایه پرایمر اپوکسی روی محل آغشته میشود و سطح آماده چسباندن الیاف کربن میشود، حالا الیاف کربن را در محل مورد نظر چسبانده و روی آن رزین اپوکسی می کشیم تا چسبندگی کافی را بدست آورد. و در پایان یک لایه محافظ نیز روی کار اجرا میشود.
مزایای بکار گیری سیستم ™FibraOne
ارائه سیستم یکپارچه: به کمک این سیستم که از ورقها، لمینیتها و الیاف نسوز FRP بهره میگیرد میتوان به یک سیستم سازهایکپارچه دست یافت.
وزن کم: در این سیستم همراه با افزایش توان باربری وزن سازه هیچ تغییری نمیکند.
جلوهی بصری: سیستم™ FibraOne کمترین تغییر را در جلوهی بصری زیبای عضو مربوطه دارد.
تابآوری بالا در برابر خوردگی: عضو بتنی که به کمک سیستم™FibraOne تقویت شده در برابر هجوم مواد شیمیایی مضر و خورنده مقاوم است.
کنترل ترکها: در این سیستم احتمال ترک خوردگی به حداقل میرسد.
و در آخر مهمترین گزینه: یعنی بهینه سازی پروژه با صرفه جویی در زمان و هزینهها.
سیستم مورد استفاده جهت مقاوم سازی تیرچه بتنی با مقاومت پایین
سیستم ™FibraOne
مقاوم سازی تیرچه بتنی با بتن ضعیف با استفاده از سیستم ™FibraOne
- اعمال پرایمر اپوکسی (محصول WEP™240) بر روی سطح ستون
- اعمال یک لایه ژل اپوکسی محصول (ERS™400) بر روی ستون بتنی
- دورپیچ نمودن ستون با استفاده از لایه اول الیاف کربن تک جهته یا دو جهته (محصولات ™UCW و یا ™BCW)
- اشباع نمودن الیاف با اعمال مجدد یک لایه ژل اپوکسی
- اجرای لایه های بعدی الیاف کربن مطابق طرح مقاوم سازی ارائه شده
- اجرای پوشش حفاظتی و ضد حریق (محصول SMF™80) بر روی لایه نهایی الیاف کربن در صورت نیاز
در صورت نیاز به اطلاعات ایمنی محصولات لطفا از طریق فرم تماس با ما درخواست خود را ثبت نمایید.
پکیج بروشور و کاتالوگ فنی
برای دریافت پکیج بروشور و کاتالوگ فنی راهکار ارائه شده کلیک نمایید.
پرسش و پاسخ: