5/5 - (3 امتیاز)
[yoast-breadcrumbs][scroll_to title=”شروع”] [ux_banner height=”100%” height__sm=”100%” bg=”47996″ class=”system-banner”] [text_box width=”67″ width__sm=”100″ animate=”flipInY” position_x=”50″ position_y=”50″ text_depth=”5″] [divider]

نمای اتیکس (ETICS)

[divider] [button text=”معرفی” color=”white” style=”outline” radius=”5″ link=”#Intro”] [button text=”ویژگی‌ها” color=”white” style=”outline” radius=”5″ link=”#Features”] [button text=”محصولات مرتبط” color=”white” style=”outline” radius=”5″ link=”#Products”] [button text=”مراجع و آیین‌نامه‌ها” color=”white” style=”outline” radius=”5″ link=”#Regulations”] [/text_box] [/ux_banner] [scroll_to title=”معرفی” link=”#Intro”]
[section][row] [col span__sm=”12″ animate=”fadeInUp”]

در سال های اخیر صنعت ساختمان سازی به سمتی سوق پیدا کرده است که بهره وری انرژی بهبود پیدا کند و بتوان شاهد عملکرد مناسب ساختمان ها در برابر هدررفت انرژی بود. در جهان و کشور ایران، این اصل برای انتخاب مصالح و انواع نماسازی مورد توجه قرار گرفته است. اگرچه ضعف های زیادی در کشور ایران برای اجرای نما وجود دارد، اما باید این واقعیت را بپذیریم که اگر از روش های نوین در جهان برای نماسازی استفاده شود؛ می‌توان شاهد کاهش مصرف انرژی در ایران بود. نمای اتیکس (ETICS) یکی از انواع نماهای عایق است که پس از چندین سال گذشت از تاریخچه آن، در کشور ایران مورد استفاده قرار می‌گرفت. این نما در واقع یک نمای ترکیبی از مصالح مختلف است که می‌تواند کارایی بسیار خوبی در ساختمان‌ها داشته باشد. نمای اتیکس (ETICS) هم‌چنین به نمای عایق حرارتی بیرونی و نازک کاری (EIFS) معروف می‌باشد که شامل یک لایه فوم عایق پلی استایرن، مش الیاف شیشه، لایه پوششی پایه پلیمری و یک لایه نهایی پایه پلیمری می‌باشد. این نما بگونه‌ای طراحی می‌شود که توانایی مقابله با بارهای باد، زلزله و ضربات شدید را دارد.

ضرورت حفظ عایق حرارتی

با توجه به کمبود انرژی در ایران و جهان، انتخاب مصالح ساختمانی به سمت و سویی رفته است که بتوان با کمک این مصالح ساختمانی شاهد کاهش مصرف انرژی بود. حفظ عایق حرارتی در ساختمان‌ها مزیت های بسیار زیادی را به همراه دارد که مهم‌ترین آن، متعادل ماندن دمای هوا در داخل ساختمان و کاهش مصرف انرژی است. به طوری که اگر همه ساختمان‌ها در کشور ایران و جهان با عایق‌های حرارتی نماسازی شوند، می‌توان شاهد کاهش مصرف انرژی در جهان بود و انرژی‌های تجدیدناپذیر را برای آیندگان ذخیره کرد.
علاوه بر حفظ عایق حرارتی در نمای ساختمان ها و ضرورت استفاده از آن، نباید شاهد بالا رفتن وزن ساختمان ها باشیم. در سال‌های اخیر یکی از معایب استفاده از عایق های حرارتی این بوده است که وزن ساختمان ها را بیش از حد افزایش می داده و باعث افزایش بار مرده در ساختمان ها می‌گردد. از این رو ضرورت حفظ عایق حرارتی باید به همراه توجه به جنبه های دیگر ساختمان سازی از جمله وزن اضافه وارد شده به ساختمان صورت گیرد.

نمای اتیکس و یا سیستم عایق حرارتی اتیکس (ETICS) چیست؟

با توجه به ضرورت حفظ عایق حرارتی در ساختمان و تاثیر نما روی هدررفت انرژی، در حال حاضر سیستم‌های عایق حرارتی با تنوع بسیار بالایی در جهان موجود هستند. یکی از سیستم‌های عایق حرارتی که چندین دهه است در جهان استفاده می‌شود، اما به تازگی در کشور ایران مورد تایید قرار گرفته است؛ سیستم عایق حرارتی اتیکس یا نمای اتیکس (External Thermal Insulation Composite Systems) می باشد. این نما در حال حاضر مورد تایید سازمان نظام مهندسی نیز قرار گرفته است و در ضابطه 714 به طور کامل در مورد آن توضیح داده شده تا مهندسین با توجه به قوانین و استانداردهای این نوع نما، آن را در ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری اجرا کنند.
نمای اتیکس (ETICS) در برخی از مواقع با نام نمای EIFS (Exterior Insulation Finishing System) نیز شناخته می شود. این نوع نما در واقع یک نمای ترکیبی است که با ظاهر نمای سیمانی اجرا می گردد. نمای ترکیبی اتیکس شامل فوم عایق پلی استایرن، شبکه الیاف تسلیح شده از جنس شیشه مقاوم به قلیا (مش فایبرگلاس AR)، یک لایه پوشش پایه و یک لایه پوشش نهایی می باشد که هر کدام می توانند با کارایی ایده آل خودشان در ساختمان ها مورد استفاده قرار گیرند. با توجه به اینکه ظاهر نهایی این نوع نما، بسیار شبیه به نمای سیمانی است؛ به آن نمای سیمانی مرکب نیز می گویند. در این نوع نمای عایق حرارتی باید بین لایه های مختلف، درزبندها، درزپوش ها و ادوات مختلف برای اتصال، سازگاری مناسب وجود داشته باشد.

نما اتیکس - افزیر

تاریخچه نمای اتیکس و یا سیستم عایق حرارتی اتیکس (ETICS)

نمای اتیکس (ETICS)، نمایی است که از دهه 1950 توسط یک مهندس در اروپا رواج پیدا کرد. بنابراین تاریخچه این نما به حدود 70 سال پیش باز می گردید، اما در چند دهه اخیر این نما به عنوان یک نمای جدید شناخته شد و در چند سال اخیر نیز این نما به عنوان یک دستاورد تحقیقاتی و کاربردی به عنوان یک سامانه مرکب عایق حرارتی بیرونی در ایران عرضه کند. این نما در کتاب مربوط به سامانه های مرکب دکتر سهراب ویسه و ناهید خدابنده به مردم و افراد حاضر در حوزه نماسازی معرفی شد.
سیستم نمای مرکب عایق حرارتی بیرونی اتیکس، یکی از انواع نماهای ساختمانی است که برای اولین بار بعد از انقلاب اسلامی در ایران و در سال 1387 توسط مهندس امین افشار معرفی شد. این نما در اداره ثبت مالکیت صنعتی با نام مهندس افشار به شماره 53337 ثبت شد. امروزه نمای اتیکس در ضوابط مختلفی از جمله ضابطه 714 به طور صریح توضیح داده شده است. بنابراین کلیه کارفرمایان می توانند برای عایق سازی نمای ساختمانی خود، از این سیستم عایق استفاده کنند.

سیستم نمای اتیکس از چه بخش هایی ساخته شده است؟

سیستم نمای اتیکس (ETICS) یکی از انواع سیستم های نمای عایق است که با کاربردهای متنوع خود می تواند در ساختمان های مختلف مورد استفاده قرار گیرد. یکی از مهم ترین مواردی که باید در هنگام خرید و نصب نمای اتیکس به آن توجه گردد، تعداد لایه ها و همچنین بخش های این نوع نما است. چرا که همانطور که چندین بار در این مقاله تاکید کردیم، نمای اتیکس نمایی است که از ترکیب چند لایه مختلف ساخته می شوند و در گروه نماهای مرکب سیمانی قرار می گیرد.
مهم ترین مصالحی که برای اجرای سیستم عایق حرارتی اتیکس (ETICS) مورد استفاده قرار می گیرند شامل یک لایه فوم عایق پلی استایرن، شبکه الیاف تسلیح شده از جنس الیاف شیشه مقاوم به قلیه و یک لایه پوشش پایه و یک لایه پوشش نهایی می باشند. شبکه الیاف تسلیح شده در داخل لایه پوشش پایه که معمولا از پلاستر سیمانی استفاده می شود، قرار می گیرد. بنابراین می توان گفت که نمای اتیکس (ETICS) از بخش های زیر تشکیل شده است:

[/col] [col span=”4″ span__sm=”12″] [ux_image id=”48043″ margin=”3px0 0px 0px 0px”] [/col] [col span=”8″ span__sm=”12″] [ux_text class=”solution-list”]
  1. اولین لایه در این نما، چسب است. صفحه عایق با کمک چسب به سطح خارجی دیوار چسبانده می شود.
  2. دومین لایه ای که بعد از چسب روی نما قرار می گیرد، صفحه عایق است. صفحه عایق می تواند شامل فوم پلی استایرن یا پشم سنگ باشد. بسته به نوع نمای اتیکس، نوع عایق نیز متفاوت است.
  3. با کمک یک سری بست های مکانیکی می‌توان صفحات عایق را به دیوارها محکم کرد تا لایه های بعدی ایجاد شوند.
  4. از مش فایبرگلاس برای تقویت نمای اتیکس استفاده می‌شود
  5. یک لایه پایه از سیمان روی بست‌ها ایجاد می‌شود. سپس با کمک توری فایبرگلاس یا همان شبکه الیاف شیشه، می‌توان بست های مکانیکی و صفحات عایق را روی دیوار محکم کرد.
  6. لایه پایانی و آخر نمای اتیکس (ETICS)، لایه ای است که بعد از نصب شدن لایه پایه، روی آن نصب می گردد. این لایه در واقع نمای بیرونی ساختمان را ایجاد می کند و ظاهر اصلی آن را تشکیل می دهد که زیبا، بادوام و مقاوم در برابر ترک است.
[/ux_text] [/col] [col span__sm=”12″] [ux_html]

معایب نمای اتیکس

همانطور که این نما مزیت‌های بسیار زیادی را از آن خود کرده است، معایبی نیز دارد. البته با وجود برتری‌های این نوع نما در ساختمان سازی، معایب آن بسیار ناچیز هستند و جای نگرانی از بابت اجرای نمای عایق حرارتی در ساختمان‌های مختلف وجود ندارد. تنها عیبی که می‌توان برای نمای (ETICS) بیان کرد این است که این نما از جمله نماهای گران قیمت و پر هزینه محسوب می‌شود. از طرفی با وجود آسان بودن فرآیند نصب این نما، باید حتما از افراد متخصص برای اجرای آن کمک گرفت.

عایق حرارتی ساختمان نقش اصلی نمای اتیکس (ETICS)

یکی از مهم ترین مواردی که باید در هنگام ساختمان سازی به آن توجه داشت، کنترل انرژی است. با توجه به کاهش منابع سوخت در کشور ایران و جهان، هر روشی که بتواند به صرفه جویی انرژی کمک بسیار زیادی کند، مورد استقبال مهندسین ساختمان سازی قرار می گیرد. نمای اتیکس (ETICS) یکی از انواع روش‌های نوین در ساختمان سازی است که برای ایجاد عایق حرارتی در ساختمان ها انجام می‌شود.
بنابراین نقش اصلی نمای عایق حرارتی اتیکس، صرفه جویی در مصرف انرژی حرارتی است. با نصب این نما در ساختمان‌ها، دمای داخل ساختمان‌ها به صورت متعادل حفظ خواهد شد. به طوری که در روزهای گرم سال، سیستم های سرمایشی می توانند با عملکرد بهتر هوای داخل ساختمان را خنک کنند و در روزهای سرد سال، سیستم‌های گرمایشی قادر به گرم کردن ساختمان بدون هدررفت انرژی یا با حداقل هدررفت انرژی هستند.

عایق حرارتی - مقاوم سازی افزیر

نماي ETICS مقاوم در برابر ضربه چیست؟

با وجود اینکه سیستم عایق حرارتی اتیکس (ETICS) می‌تواند کارایی بسیار خوبی در برابر هدررفت انرژی داشته باشد و باعث بهره وری انرژی در ساختمان‌ها گردد، اما در برخی از مواقع نیاز است که یک سری ویژگی‌های خاص نیز به این نوع نما اضافه شود. یکی از این ویژگی‌ها، مقاومت بالای این نوع نما در برابر ضربه است. با در نظر گرفتن تعداد لایه‌های متفاوت و مصالح خاص، می‌توان این نوع نما را با مقاومت بالا در برابر ضربه اجرا کرد.
نمای اتیکس مقاوم به ضربه، دارای دو لایه پایه است. ضخامت شبکه الیاف شیشه لایه اول به کار رفته در این نوع نما، بیشتر از ضخامت شبکه الیاف متداول در نمای اتیکس استاندارد است. لایه بعدی نیز می‌تواند مطابق با روال عادی برای اجرای این نوع نما مورد استفاده قرار گیرد و شامل یک شبکه الیاف است. با توجه به این روش اجرای نمای اتیکس، می‌توان شاهد افزایش مقاومت نما در برابر ضربه بود. این نوع نما برای ساختمان هایی که در معرض ضربه قرار دارند، بهترین گزینه است.

نماي ETICS دارای زهکش چیست؟

یکی از مواردی که گاهی برای اجرای نما در ساختمان ها نیاز است، ایجاد زهکشی است. در این صورت می توان نمای سبز و دیوار سبز را در ساختمان ها به اجرا درآورد. به طور کلی، دو نوع نما از نوع نمای اتیکس (ETICS) در بازار موجود است که هر کدام دارای زهکشی مناسب با جزئیات متفاوت هستند. در نوع اول، شیارهای کوچک عمودی در پشت صفحات عایق قرار می‌گیرند. در نوع دوم، صفحات عایق با مهار مکانیکی به لایه زیرین متصل خواهند شد و در نهایت یک لایه بالشتکی و پوشش برای جلوگیری از ممانعت از نفوذ هوا در پشت صفحه عایق اجرا می‌گردد.
لایه زهکشی که در این نوع نما استفاده می شود، معمولا از جنس پلاستیک است. برای هر دو جزئیات ارائه شده لازم است که یک نبشی سوراخ دار پلاستی در زیر قرار داده شود تا امکان زهکشی را فراهم کند. در صورتی که نیاز به اجرای نمای اتیکس (ETICS) دارای زهکشی در ساختمان‌های چند طبقه باشد، باید برای تراز هر طبقه از این نبشی‌ها استفاده کرد.

کاربردها و موارد استفاده از سیستم نمای اتیکس (ETICS) چیست؟

یکی از سوالات رایجی که از سوی مهندسین و کارفرمایان برای اجرای نمای اتیکس (ETICS) پرسیده می شود، این است که کاربردها و موارد استفاده از سیستم نمای اتیکس چیست؟ به طور کلی، با توجه به اینکه همه ساختمان‌ها در هر شرایط آب و هوایی نیاز به سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی دارند و نما تاثیر زیادی روی متعادل نگه داشتن دمای داخل ساختمان‌ها دارد، می‌توان بدون محدودیت این نما را در انواع ساختمان‌ها به اجرا درآورد. کاربردها و موارد استفاده از سیستم نمای اتیکس (ETICS) محدودیتی از نظر نوع ساختمان ندارد و می‌توان در انواع ساختمان‌های تجاری، اداری و مسکونی این نوع نما را اجرا کرد.

    •  نمای اتیکس برای ساختمان‌های مسکونی

نمای اتیکس برای ساختمان‌های مسکونی نیز قابل استفاده است. این نوع نما به واسطه عملکرد بسیار مناسب خود، به راحتی می‌تواند از هدررفت انرژی در ساختمان‌های مسکونی جلوگیری کند. همانطور که می‌دانید بخش زیادی از سوخت و گاز مصرف شده مربوط به بخش خانگی است. بنابراین اگر بتوان با نمای عایق حرارتی در مصرف گاز و سوخت صرفه جویی کرد، می توان کمک بسیار زیادی به صنعت گاز در کشور ایران نمود.

    •  نمای اتیکس برای ساختمان‌های تجاری

نمای اتیکس (ETICS) یا نمای EIFS برای ساختمان‌های تجاری قابل استفاده است. ساختمان‌های تجاری معمولا در طول روز به صورت یک سره باز هستند. متعادل بودن دمای داخل این ساختمان‌ها در اولویت اصلی قرار دارد و اگر به هر دلیلی دمای ساختمان‌ها نوسان داشته باشد، حضور افراد در این ساختمان‌ها کاهش پیدا می‌کند. این نوع نما با ایجاد عایق حرارتی در ساختمان‌های تجاری، علاوه بر صرفه جویی در انرژی، می‌تواند روی متعادل نگه داشتن دمای داخل نما نیز موثر باشد.

    •  نمای اتیکس برای ساختمان‌های اداری

معمولا ساختمان‌های اداری در بازه زمانی از روز باز هستند و در ساعات خاصی نیز بسته می‌شوند. بنابراین بسیار مهم است که بدون روشن نگه داشتن سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی در ساعاتی از روز که کارمندان و ارباب رجوعان در ساختمان‌های اداری حضور ندارند، بتوان شاهد متعادل بودن دمای داخل اداره و شرکت بود. نمای اتیکس با ایجاد عایق حرارتی، می تواند به خوبی برای ساختمان‌های اداری مورد استفاده قرار گیرد.

طراحی نمای عایق ساختمان اتیکس چگونه است؟

نمای عایق ساختمان اتیکس در گروه نماهای ساختمانی پرکاربردی قرار می‌گیرد که می‌تواند با کمک مهندسین طراح، در ابتدا طراحی شود و سپس مطابق با استانداردهای موجود به اجرا در بیاید. ضوابط اجرا و هم‌چنین مصالح مورد نیاز برای اجرای نمای اتیکس در نشریه 714 سازمان برنامه و بودجه به طور دقیق ذکر شده‌اند. علاوه بر این مبحث 19 مقررات ملی ساختمان در مورد این نما به طور کامل توضیح داده است.
بنابراین لازم است که ضوابط نشریه 714 سازمان برنامه و بودجه و مبحث 19 مقررات ملی ساختمان برای اجرای این نوع نما مورد توجه قرار گیرند. با توجه به این ضوابط و معیارهای موجود، می‌توان به طور ایمن اقدام به اجرای نمای اتیکس در ساختمان‌ها کرد و شاهد عملکرد مناسب این نوع نما در ساختمان‌های مسکونی، تجاری و اداری بود. انتخاب بهترین متریال ها برای اجرا در نمای ساختمان اتیکس و همچنین در نظر گرفتن استانداردهای مربوط به ضخامت لایه‌های مختلف در طراحی این نوع نمای عایق در اولویت است.

طراحی نمای اتیکس - مقاوم سازی افزیر

سیستم نمای اتیکس چگونه در ساختمان اجرا می‌شود؟

سیستم نمای اتیکس (ETICS)، بسته به نوعی که دارد می‌تواند با روش‌های مختلفی اجرا شود. حتما باید قوانین موجود در ضوابط 714 سازمان برنامه و بودجه مورد بررسی قرار گیرند و مطابق با این قوانین، مراحل اجرای این نوع نما انجام گیرند. برای اجرای این نوع نما از نوع PB یا پوشش نرم، ابتدا لازم است که یک لایه عایق بر روی سطح لایه هوابند قرار داده شود که این لایه بر روی دیوار پشتیبان اجرا شده، چسبانده خواهد شد. نوارهای چسباننده عایق در شکاف‌های پشت عایق قرار می‌گیرند. سپس عایق با اعمال فشار روی سطح زیرین خود چسبانده می‌شوند.
باید توجه شود که برای جلوگیری از درزهای پیوستگی، باید صفحات عایق به صورت ردیفی در کنار هم چسبانده شوند. بعد از اینکه مراحل چسباندن لایه عایق روی سطح انجام شد، لازم است که سطح عایق به طور کامل صاف گردد.
مرحله بعدی مربوط به نصب لایه‌های پوشش پایه، شبکه الیاف شیشه و پلاستر نمای خارجی است. قبل از اینکه لایه پوشش پایه اعمال گردد، لازم است که لبه‌های انتهایی صفحات عایق با کمک شبکه الیاف شیشه مقاوم به قلیا در اطراف بازشوها پوشانده شوند. این شبکه الیاف به صورت کامل در لایه پوشش پایه جداسازی می‌شود و بعد از تثبیت شبکه الیاف لایه پوشش پایه روی آن اعمال می‌شود. در نهایت لایه پوشش نهایی که از جنس سیمان است بر روی سطح پاشیده می شود. یا اینکه می توان با کمک روش ماله کشی، آن را روی سطح اجرا کرد.
لازم است که در نمای اتیکس (ETICS) درزهای انبساطی و لرزه‌ای تعبیه شوند. این درزها باید در نما و در تراز تیر طبقات در جایی که دیوار دارای نمای اتیکس در مجاورت با نمای دیگر است، انجام شود. در واقع این محل، محل تغییرات جلوآمدگی و تورفتگی نما می‌باشد. در صورتی که جزئیات مشابه جزئیات ارائه شده برای نمای چسبی سنگی رعایت شوند، نیازی به ایجاد درزهای لرزه‌ای در کنار ستون ها نیست. در غیر این صورت باید حتما درزهای لرزه‌ای در بر ستون‌ها اجرا شوند.

هزینه اجرای سیستم نمای اتیکس در ساختمان چقدر است؟

یکی از مهم‌ترین معیارهای کارفرمایان برای ساخت نما در ساختمان ها، هزینه است. به طور کلی با توجه به اینکه نمای اتیکس (ETICS) از چندین لایه مختلف تشکیل شده است، نمی‌توان گفت که این نوع نما در گروه ارزان ترین نماهای ساختمانی قرار می گیرد. اما با وجود برتری‌ها و مزیت‌های طولانی مدت سیستم نمای اتیکس، اجرای این نوع نما از جهات مختلفی مقرون به صرفه است.
برای قیمت گذاری سیستم نمای اتیکس چندین عامل مختلف وجود دارد که هزینه‌های اتیکس بر اساس آن‌ها برآورد می شود. باید توجه داشت که این موارد همگی می توانند روی هزینه های اجرای نمای اتیکس در ساختمان موثر باشند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

    • نوع نمای اتیکس انتخاب شده

یکی از عوامل موثر روی قیمت نمای اتیکس (ETICS)، نوع نمای انتخاب شده است. این نوع نما می‌تواند به صورت پایه پلیمری، پایه پلیمری اصلاح شده، مقاوم در برابر ضربه و یا سیستم زهکشی اجرا شود. بدیهی است که اضافه کردن ویژگی‌هایی نظیر مقاومت در برابر ضربه و زهکشی، می‌تواند باعث افزایش هزینه‌های اجرای نمای اتیکس شود.

    • قیمت روز مصالح ساختمانی

قیمت روز مصالح ساختمانی از جمله معیارهای تعیین کننده برای قیمت نمای اتیکس (ETICS) است. هر یک از مصالحی که برای این نوع نما انتخاب می شوند، دارای قیمت بروز هستند و ممکن است نوسانات قیمت دلار در بازار، روی قیمت این مصالح نیز تاثیر بگذارد.

    • دستمزد اکیپ های اجرایی

دستمزد اکیپ های اجرایی از جمله عوامل موثر روی قیمت نهایی سیستم عایق حرارتی اتیکس (ETICS) است. هر چقدر تعداد اکیپ‌های اجرایی بیشتر باشد، پروژه سخت تر باشد و هم‌چنین نیاز به اضافه کردن خصوصیات خاص مانند زهکشی و مقاومت در برابر ضربه وجود داشته باشد، دستمزد اکیپ‌های اجرایی افزایش بیشتری پیدا خواهد کرد.

    •  ابعاد نمای ساختمان

ابعاد نمای ساختمان از جمله معیارهای اصلی برای اجرای نمای اتیکس (ETICS) است. بسته به تعداد طبقات ساختمان و ابعاد ساختمان، نمای آن نیز متفاوت است. به همین خاطر هر چقدر نمای ساختمان بزرگ تر باشد، هزینه اجرای نمای نیز بالاتر می‌رود.

مدت زمان اجرای سیستم نمای اتیکس (ETICS) در ساختمان چقدر است؟

مدت زمان اجرای هر یک از روش‌های نوین در ساختمان‌ها بر اساس معیارهای متفاوتی تعیین می‌شود که یکی از مهم‌ترین این معیارها پیچیدگی کار است. به طور کلی، عوامل زیادی می‌توانند روی زمان اجرای سیستم نمای اتیکس (ETICS) تاثیرگذار باشند که بررسی آن‌ها می‌تواند به افراد کمک کند تا برنامه ریزی دقیق‌تری در مورد نمای اتیکس داشته باشند. از جمله عوامل موثر روی زمان اجرای این نوع سیستم نما، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    •  ابعاد نمای ساختمان

ابعاد نمای ساختمان روی زمان اجرای سیستم نمای اتیکس (ETICS) تاثیرگذار است. هر چقدر ابعاد نمای ساختمان بزرگ تر باشد، زمان بیشتری نیز برای اجرای این نوع نما مورد نیاز می باشد.

    •  تعداد اکیپ‌های اجرایی

تعداد اکیپ اجرایی اعزام شده برای اجرای نمای اتیکس بسیار حائز اهمیت است. بدیهی است که هر چقدر تعداد نیروهای کار اعزام شده بیشتر باشد، می‌توان این نما در زمان کوتاه تری اجرا کرد.

    •  نظم اکیپ اجرایی و تخصص آن‌ها

نظم اکیپ‌های اجرایی و تخصص آن‌ها روی نمای اتیکس (ETICS) تاثیرگذار است. هر چقدر اکیپ‌های اجرایی تخصص و تجربه بیشتری برای اجرای این نما داشته باشند، می‌توانند سریع‌تر مراحل اجرایی را انجام دهند.

    •  نوع نمای اتیکس ساختمانی

نمای اتیکس (ETICS)، یکی از انواع نماهای ساختمانی است که با چند روش مختلف قابل اجرا است. هر چقدر پیچیدگی اجرای نمای اتیکس انتخاب شده بیشتر باشد، زمان اجرای نما نیز بالاتر می‌رود. بنابراین نماهای زهکشی و یا مقاوم در برابر ضربه ممکن است در مدت زمان طولانی تری اجرا شوند.

لایه های نما اتیکس - مقاوم سازی افزیر

آیا نمای اتیکس گزینه مناسبی برای ساختمان شماست؟

با توجه به برتری‌های اتیکس نسبت به نمای سیمانی معمولی، می‌توان این نوع نما را گزینه بسیار مناسبی برای همه ساختمان‌ها دانست. نمای اتیکس (ETICS)، یک نمای عایق در برابر حرارت است. به دلیل اینکه مهم‌ترین بخش ساختمان که در معرض هوای بیرونی است، نمای ساختمان می‌باشد؛ عایق کردن نمای ساختمان می‌تواند تاثیر زیادی روی عملکرد ساختمان‌ها داشته باشد.
سیستم عایق حرارتی اتیکس (ETICS) با لایه‌های مختلف خود، می‌تواند برای انواع ساختمان‌ها استفاده شود و باعث بهره وری انرژی و جلوگیری از هدررفت انرژی گرمایی و سرمایی گردد. علاوه بر این، این نوع نما با دوام حداکثری خود بسیار کاربردی است. هم‌چنین مقاومت این نوع نما در برابر آتش سوزی و حریق نیز باعث شده تا بتوانیم این نما را یکی از بهترین نماهای مورد تایید سازمان آتش نشانی بدانیم. نمای اتیکس دارای جزئیات ظاهری متفاوتی بوده و می‌توان در رنگ بندی و طرح‌های دلخواه اجرا شود.

[/ux_html] [/col] [/row] [/section] [scroll_to title=”ویژگی ها” link=”#Features”] [section label=”Media Center” bg_color=”rgb(67, 50, 50)” bg_overlay=”rgba(255, 255, 255, 0.85)” class=”shadow-divider”] [row] [col span__sm=”12″ animate=”bounceIn”]

انواع نمای اتیکس (ETICS)

نمای اتیکس (ETICS) تنوع بسیار زیادی دارد. همین موضوع باعث شده تا بتوان این سیستم عایق حرارتی را در ساختمان‌های کوتاه و بلند، ساختمان‌های مسکونی و تجاری و هر نوع ساختمان دیگری مورد استفاده قرار داد. امکان اجرای نمای اتیکس روی دیوارهای خشک، دیوارهای بتنی و مصالح بنایی وجود دارد. استفاده از فوم عایق در نمای اتیکس (ETICS) دو مزیت مهم را به همراه دارد که شامل کاهش مصرف انرژی و امکان اجرای انواع جزئیات اجرایی با سهولت بیشتر روی فوم عایق وجود دارد. در نهایت روش پوشش تمام شده نمای عایق حرارتی اتیکس، امکان اجرای طرح‌ها و رنگ‌های مختلف وجود دارد.
از نظر نوع فوم عایق حرارتی که در نمای اتیکس به کار برده می شود، می‌توان این نوع نما را به دو دسته زیر تقسیم بندی کرد. هر کدام از این نماها دارای ویژگی‌های خاصی هستند و طبیعی است که نحوه اجرای آن‌ها نیز با یکدیگر متفاوت است.

[/col] [col span=”6″ span__sm=”12″ animate=”bounceIn”] [featured_box img=”48099″ inline_svg=”0″ img_width=”170″ pos=”left” class=”pipewrap-page-type-box-image”]

نمایETICS پایه پلیمري (PB) یا پوشش نرم

نمای اتیکس (ETICS) پایه پلیمری یکی از انواع نماهای ساختمانی است که با کمک ورق‌های پلی استایرن منبسط شده مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ورقه‌های پلی استایرن به لایه زیرین چسبانده می‌شوند و می‌توانند تاثیر زیادی روی عایق حرارتی نما داشته باشند. ضخامت لایه نهایی این نوع نما که از شبکه الیاف، پوشش پایه و نهایی تشکیل شده است، 3 میلی متر در نظر گرفته خواهد شد.

[/featured_box] [/col] [col span=”6″ span__sm=”12″ animate=”bounceIn”] [featured_box img=”48100″ inline_svg=”0″ img_width=”170″ pos=”left” class=”pipewrap-page-type-box-image”]

نمای ETICS پایه پلیمري اصلاح شده (PM) یا پوشش سخت

نمای (ETICS) پایه پلیمری اصلاح شده یا پوشش سخت، با پلی استایرن اکسترود شده ساخته می‌شود. در این نوع نما پیچ های فولادی با کلاهک های پلاستیکی به لایه زیرین متصل می شوند. پوشش پایه در این نوع سیستم نمای عایق می‌تواند سیمان پرتلند اصلاح شده یا پلیمر باشد. باید توجه شود که پوشش پایه باید حداقل 6 میلی متر ضخامت داشته باشند.

[/featured_box] [/col] [/row] [/section] [section label=”Media Center” bg_color=”rgb(193, 193, 193)” bg_overlay=”rgba(255, 255, 255, 0.85)” class=”shadow-divider”]

مزایا و ویژگی های نمای اتیکس (ETICS) و نمای EIFS

نماهای ترکیبی که در ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌توانند کاربردهای بسیار زیادی را به همراه داشته باشند. نمای اتیکس (ETICS) یکی از انواع نماهای ساختمانی مرکب است. برخلاف ساختار ساده نماهای ساختمانی، این نوع نما عایق حرارتی بسیار خوبی است و می‌تواند از هدررفت انرژی در ساختمان‌ها جلوگیری کند. در واقع هدف اصلی از استفاده از این نوع نمای ترکیبی سیمانی در ساختمان‌ها، افزایش بهره وری انرژی و نزدیک شدن به فرآیندهای ساختمان سازی نوین است. از جمله مزیت‌های نمای اتیکس در ساختمان‌ها، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

[row style=”large” h_align=”center” padding=”25px 0px 0px 0px”] [col span=”3″ span__sm=”12″ align=”right” animate=”bounceInDown”]

نمای اتیکس یک نوع عایق حرارتی برای ساختمان‌ها است که می‌تواند از هدررفت انرژی جلوگیری کند و باعث کاهش مصرف انرژی در فصل‌های سرد و گرم سال شود.

[/col] [col span=”3″ span__sm=”12″ align=”right” animate=”bounceInDown”]

نمای ترکیبی سیمانی در گروه نماهای غیر قابل اشتعال قرار می گیرد که نمی سوزد و دچار خرابی نخواهد شد.

[/col] [col span=”3″ span__sm=”12″ align=”right” animate=”bounceInDown”]

نمای اتیکس (ETICS) در برابر خزه‌ها و قارچ‌ها مقاومت بسیار بالایی نشان می‌دهد. همین موضوع باعث شده تا نیازی به استفاده از زیست کش‌ها برای تمیز کردن این نماها وجود نداشته باشد.

[/col] [col span=”3″ span__sm=”12″ align=”right” animate=”bounceInDown”]

انعطاف پذیری برای طراحی این نوع نما زیاد است و می‌توان این نما را در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف به اجرا در آورد.

[/col] [col span=”3″ span__sm=”12″ align=”right” animate=”bounceInDown”]

نصب نمای اتیکس نسبتا ساده بوده و اگر از افراد متخصص و باتجربه در این زمینه کمک گرفته شود، می توان خیلی سریع این نما را در ساختمان‌ها به اجرا درآورد.

[/col] [col span=”3″ span__sm=”12″ align=”right” animate=”bounceInDown”]

از لحاظ اکولوژی، نمای اتیکس (ETICS) تایید شده است. بنابراین نگرانی از بابت مضرات این نما برای محیط زیست وجود ندارد.

[/col] [/row] [/section] [section label=”CTA” padding=”0px” video_visibility=”hide-for-small” class=”shadow-divider”] [block id=”28736″] [/section] [scroll_to title=”محصولات” link=”#Products”] [section bg_color=”rgb(255,255,255)” class=”shadow-divider”] [row h_align=”center” padding=”20px 0px 0px 0px”] [col span__sm=”12″]

از چه محصولاتی استفاده می شود؟

[ux_product_categories type=”row” columns__sm=”1″ animate=”bounceInUp” ids=”1326,1324,322″] [/col] [/row] [/section] [scroll_to title=”آیین نامه ها” link=”#Regulations”] [section bg=”38327″ bg_size=”original” bg_overlay=”rgba(0, 255, 250, 0.05)” bg_pos=”0% 50%” parallax=”2″ padding=”100px” class=”shadow-divider”] [row style=”collapse” col_bg=”rgba(247, 247, 247, 0.7)” v_align=”equal” h_align=”center”] [col span=”4″ span__sm=”12″ padding=”20px 20px 20px 20px” align=”center” animate=”fadeInRight” depth=”2″]

آیین‌نامه‌ها و مراجع

[gap height=”15px”]

[/col] [col span=”8″ span__sm=”12″ divider=”0″ padding=”20px 1px 20px 1px” animate=”fadeInLeft” depth=”2″] [button text=”دستورالعمل طراحی سازهاي و الزامات و ضوابط عملکردي و اجرایی نماي خارجی ساختمانها” style=”outline” radius=”10″ expand=”true” icon=”icon-search” icon_reveal=”true” link=”https://www.afzir.com/wp-content/uploads/2024/03/714.pdf”] [button text=”مقررات ملّی ساختمان ایران مبحث نوزدهم صرفه جویی در مصرف انرژی” style=”outline” radius=”10″ expand=”true” icon=”icon-search” icon_reveal=”true” link=”https://www.afzir.com/wp-content/uploads/2024/03/Mabhas19-v4_0-1399-ATNasr.ir_.pdf”] [/col] [/row] [/section]

سوالات متداول

چرا حفظ عایق حرارتی در ساختمان‌ها به میزان زیادی مورد تاکید قرار می‌گیرد؟

حفظ عایق حرارتی در ساختمان‌ها به دلیل کاهش مصرف انرژی و متعادل ماندن دمای هوا در داخل ساختمان اهمیت دارد.

نمای اتیکس چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

نمای اتیکس یک سیستم عایق حرارتی برای ساختمان‌هاست که می‌تواند هدررفت انرژی را کاهش داده و مقاومت بالایی در برابر خزه‌ها و قارچ‌ها داشته باشد. مقاومت در برابر آتش، انعطاف پذیری در طراحی و سادگی نصب از دیگر ویژگی‌های این سیستم است.

اجزای تشکیل دهنده سیستم نمای اتیکس چه می‌باشد؟

سیستم نمای اتیکس شامل فوم عایق پلی استایرن، شبکه الیاف تسلیح شده از جنس شیشه، لایه پوشش پایه و لایه پوشش نهایی است.

انواع نمای اتیکس (ETICS) کدام است؟

انواع نمای اتیکس (ETICS) شامل نمای پایه پلیمری (PB) یا پوشش نرم و نمای پایه پلیمری اصلاح شده (PM) یا پوشش سخت می‌باشد.

نمای ETICS مقاوم در برابر ضربه چیست؟

نمای ETICS مقاوم در برابر ضربه، نمایی است که دارای دو لایه پایه است و با استفاده از لایه‌های شبکه الیاف با ضخامت بیشتر، مقاومت بالایی در برابر ضربه دارد.

نماي ETICS دارای زهکش چیست؟

نمای ETICS دارای زهکش، نوعی نما است که با استفاده از شیارهای کوچک عمودی در پشت صفحات عایق یا با استفاده از لایه زهکشی پلاستیکی، به اجرا درآمده و امکان نفوذ هوا را از پشت صفحه عایق می‌کاهد.

آیین‌نامه‌ها و مراجع

پرسش و پاسخ: