یکی از بادوام ترین مصالح سازهای که در صنعت ساختمان سازی پرکاربرد میباشد، بتن است که برای ترمیم و مقاومسازی سقف بتنی به کار می رود. سازههای بی شماری با بتن هر ساله ساخته میشود به همین دلیل سازه ها باید در برابر خسارات ناشی از آتش سوزی و خسارات زیست محیطی در طبیعت و سایر عوامل مقاوم باشند. ترکهای ایجاد شده در بتن علاوه بر تغییر در ظاهر سازه می تواند ساختار سازه بتنی را به تدریج تخریب نماید.
در نتیجه بهتر است در همان ابتدا ترمیم ترک بتن سقف را انجام دهید زیرا به مرور زمان رشد میکنند و به سازه آسیب جدی وارد می نمایند. در نتیجه بهتر است در سریعترین زمان ممکن ترمیم و مقاوم سازی سقف بتنی ترک خورده را به مرحله اجرا درآورید.
از دلایل ایجاد ترک در سقف می توان به پوشش ناکافی بتن، دهانه بزگ دال، طراحی ساختاری نامناسب، فاصله نامناسب میله های فولادی اختلاط نامناسب بتن، کیفیت ضعیف بتن وروش های نامناسب تهیه بتن اشاره نمود.
ترک بتن سقف در اثر کیفیت ضعیف به کار رفته در سازه میتواند عوارض مخربی را به همراه داشته باشد. برای مثال کاهش کیفیت بتن منجر به کاهش مقاومت کششی در بتن میشود. در نهایت زمانی که مقاومت کششی بتن به حداکثر میزان خود نزدیک شود در سقف بتن ترک هایی ایجاد میگردد.
تنشهای داخلی که در مصالح ساختمانی ایجاد میشوند سبب ایجاد ترک غیرسازهای میشوند. در صورتی که تعمیر نشوند عامل نفوذ عوامل شیمیایی و فیزیکی مانند رطوبت از طریق ترکها میباشند. در طولانی مدت باعث آسیب و خوردگی آرماتور میشود. ترکها انواع متفاوتی دارند که برای آشنایی با انواع ترکها مطالعه مقاله “ انواع ترک در ساختمان و روشهای ترمیم آن” را پیشنهاد می کنیم.
برای ترمیم و مقاوم سازی سقف ترک خورده شرکت مقاوم سازی افزیر دو روش ™FibraOne و ™Injecta را ارائه میدهد.
سیستم ™FibraOne بر پایه الیاف تقویت کننده پلیمر یا همان کامپوزیت است، که جهت افزایش استحکام و تقویت سازههای بتنی، سنگی، فولادی و چوبی که نیاز به تعمیر و ترمیم دارند، مورد استفاده قرار میگیرد.
سیستم™Injecta یک سیستم تزریقی بر پایه تزریق رزینهای FRP، برای ترمیم بتن آسیبدیده حاوی ترکهای ریز، میباشد. از این سیستم جهت تعمیر حفرهها و ترکها در سازه های بتنی اعم از پلها، مخازن، تونلها، جادهها، سطوح کف، دالهای بتنی مرسوم و بطور کلی تمامی اجزای یک سازه بتنی، مورد استفاده قرار میگیرد.