خانهپوشش های حفاظتیلاینینگ مخازنملات ضد اسید

ملات ضد اسید، مقاوم در برابر اسید و قلیا هستند. از آن ها در صنایعی که معمولاً در معرض مواد خورنده قرار دارد، استفاده می شوند. این نوع ملات در مواردی مانند سیستم‌های آب و فاضلاب، حوضچه‌های فاضلاب، حوضچه‌های اسیدشویی، مخازن ذخیره اسید و … کاربرد دارد. این ملات ضد اسید می توانند در برابر اکسیدان های قوی مانند پراکسید نیتروژن و اسیدهای قوی مانند اسید سولفوریک و همچنین الکل‌ها و حلال‌ها بسیار مقاوم باشند. از این ملات می توان برای نصب، بندکشی کاشی و آجر مقاوم در برابر اسید در پیت‌ها ، سامپ‌ها ، لوله‌ها و مخازن، در کف و سطوح فونداسیون استفاده کرد.

انواع ملات های ضد اسید

ملات های مورد استفاده در سازه‌های ضد اسید یا صنایع، به دو گروه آلی و غیر آلی تقسیم بندی می شوند:

1.ملات های سیلیکاتی

2.ملات های رزینی یا پلیمری

2 .1ملات رزینی بر پایه رزین فوران

2 .2 ملات رزینی بر پایه رزین پلی استر غیر اشباع و وینیل استر

2 .3ملات رزینی بر پایه رزین اپوکسی

2 .4ملات رزینی بر پایه رزین فنولیک

1 . ملات های سیلیکاتی:

ملات های سیلیکاتی در برابر کلیه اسیدها، اسیدهای اکسید کننده، ترکیبات اکسید کننده و حلال ها، مقامت بسیار بالا و درازمدت دارند. ولی در برابر مواد قلیایی و در محیط های خنثی (محل های شستشو با آب) عملکرد خوبی ندارد.

عمدتا از ملات های سیلیکاتی بیشتر در محل هایی که اسیدهای معدنی با غلظت بالا وجود دارد، استفاده می‌گردد.

ملات سیلیکاتی مقاومت حرارتی بالایی دارد و می توانند تا دمای 900 درجه سانتی گراد مقاومت داشته باشد. در نتیجه از این ملات می توان در دودکش های صنعتی که حرارت بالایی دارند، استفاده کرد.

2 . ملات های رزینی یا پلیمری:

ملات های بر پایه رزین، مقاوم در برابر بارهای شیمیایی مختلف هستند و به عنوان رزین های ضد خوردگی تعریف می شوند.

در ملات های ضد خوردگی می توان از رزین های مختلفی استفاده کرد. مهمترین آنها، رزین فنولیک، اپوکسی، فوران، رزین وینیل استر و پلی استر غیر اشباع هستند.

ملات های رزینی در مقایسه با ملات های سیلیکاتی، در برابر نفوذ مایعات و عوامل خورنده نسبتا مقاوم تر هستند.

2 .1 ملات‌ رزینی بر پایه رزین فوران:

ملات های بر پایه رزین فوران به صورت دوجزئی هستند. یک جزء به عنوان پیوند دهنده و یک جز به صورت پودر است. پیوند دهنده همان رزین فوران هست. و جزء پودر از فیلرهای کربنی یا سیلیسی به همراه هاردنر رزین فوران تشکیل شده است.

در ملات های بر پایه رزین فوران از اسیدهای قوی به عنوان هاردنر استفاده می شود. بدلیل وجود این اسیدها نباید به صورت مستقیم بر روی کربن استیل یا بتن از این ملات استفاده نمود. برای رفع این مشکل می توان از یک پوشش یا حائل بر روی سطح استفاده کرد.

مقاومت شیمیایی ملات های بر پایه رزین بسیار متنوع و بسیار بالا هست. این ملات می‌تواند در مقابل مواد خورنده مانند مواد قلیایی حتی بدون اعمال حرارت از مقاومت خوبی برخوردار باشد.

در مقایسه با دیگر ملات ها ملات بر پایه رزین فوران مقاومت حرارتی بالایی دارد. این ملات می تواند در حدود 200 درجه سانتی‌گراد مقاومت داشته باشد.

2 .2 ملات های بر پایه رزین پلی استر غیر اشباع و وینیل استر:

ملات‌های بر پایه رزین پلی استر غیر اشباع و وینیل استر به صورت دوجزئی هستند. یک جزء به عنوان پیوند دهنده و یک جز به صورت پودر است. پیوند دهنده همان رزین هست.  جزء پودر از فیلرهای کربنی یا سیلیسی به همراه هاردنر رزین تشکیل شده است.

مقاومت ملات رزین پلی استر غیر اشباع در مقابل قلیاها و حلال ها کم هست. ولی در مقابل مواد اکسید کننده عوامل خنثی و اسیدی مقاوم می‌باشند. همچنین مقاومت ملات رزین وینیل استر در مقابل مواد خورنده، بسیار خوب می باشد.

2 .3 ملات های بر پایه رزین اپوکسی:

ملات رزین اپوکسی به صورت سه جزئی هستند. که یک جزء به عنوان پیوند دهنده ، یک جزء به عنوان هاردنر و یک جز دیگر که به صورت پودر است. پیوند دهنده همان رزین اپوکسی است. پودر از جنس  فیلرهای کربنی یا کک می باشد.  هاردنرها غالبا پلی آمین های آروماتیک و آلفاتیک هستند که عموما به صورت مایع می باشند.

ملات رزین اپوکسی متناسب با نوع هاردنر استفاده شده در آنها، از مقاومت های بسیار متنوعی برخوردار هستند. به طور مثال ملات رزین اپوکسی در مقابل اسیدهای معدنی با غلظت پایین، قلیاها و نمک ها، مقاومت خوبی دارند. در مقابل در برابر مواد اکسید کننده، اسیدهای معدنی با غلظت بالا، اسیدهای آلی با جرم مولکولی پایین و بسیاری از حلال ها، مقاومت کمی دارد.

عموما ملات رزین اپوکسی بر روی سطوحی که نیاز به مقاومت بالای مکانیکی و شیمیایی دارد، کاربرد دارد. به عنوان مثال در نصب و بند کشی آجرها و کاشی ها برای سطوح مخازن، راکتورها از این ملات استفاده می شود.

2 .4 ملات بر پایه رزین فنولیک:

ملات رزین فنولیک از طریق واکنش تراکمی بین فنول و فرمالدهید بدست می آید. این ملات به صورت دو جزئی هستند. یک جزء رزین فنولیک و یک جزء به صورت پودر است. این پودر از فیلر های کربنی یا سیلیسی به همراه هاردنر رزین فنولیک تشکیل شده است.

مقاومت شیمیایی ملات رزین فنولیک بسیار متغیر است. برای مقاومت در برابر قلیاها، اسیدها، اکسید کننده ها و نیز برخی حلال ها توصیه نمی شود. در برخی موارد از رزین فنولیک تقویت شده با الیاف در مخازن اسیدشویی استفاده می‌شود.

در این ملات‌ از اسیدهای قوی به عنوان هاردنر استفاده می شود. توصیه می شود که به صورت مستقیم بر روی کربن استیل یا بتن استفاده نشود. برای رفع این مشکل می توان از یک حائل یا لایه اولیه استفاده کرد.

انتخاب نوع و میزان ملات :

انتخاب نوع ملات نیازمند یک سری اطلاعات اولیه مانند نوع ماده خورنده، میزان تداوم خوردگی و …. دارد.

با توجه به اینکه ملات ضد اسید یا ضد قلیا در معرض چه نوع ماده خورنده و به چه مدت زمان قرار دارد، می توانیم ملات مناسب را انتخاب و برای آن شرایط نگهداری و طول عمر تعیین کنیم.

مطالعه بیشتر

ویژگی ها


  • چسبندگی بالایی بر روی سطوح
  • محافظت از سطوح در مقابل خوردگی
  • افزایش طول عمر سطح روی کار
  • کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری
  • تحمل بارهای مکانیکی، حرارتی و شیمیایی
  • جلوگیری از زنگ زدگی و پوسیدگی سطح
  • قابلیت پرکنندگی هر شکاف
  • انعطاف بالا
  • خواص فیزیکی بسیار بالا
  • مقاوم در برابر اسیدها و قلیاها
  • مقاوم در برابر اکسید کننده ها و حلال ها
  • مقاوم در برابر دماهای بالا

کاربردها


  • پوشش مخازن
  • پوشش سطوح فلزی و بتنی
  • حوضچه های اسید شویی
  • مورد استفاده در کفپوش ها،واحدهای تولیدی و کوره ها
  • پوشش سطوح بتنی
  • ترمیم ترک های موجود در سطوح بتنی
  • مخازن و لوله های پتروشیمی
  •  آزمایشگاه ها و بیمارستان ها
  •  صنایع مواد غذایی
  • صنایع دارویی
  • نصب و بند کشی کاشی، آجر و سرامیک
  • دودکش ها

محصولات مرتبط

ملات های سیلیکاتی

ملات های سیلیکاتی

ملات سیلیکاتی در برابر کلیه اسیدها (به جز هیدروفلوئوریک – حلال شیشه)، اسیدهای اکسید کننده تا غلظت حداکثر، ترکیبات اکسید کننده و حلال ها مقامت بسیار بالا و درازمدت دارد. ولی در برابر مواد قلیایی و در محیط های خنثی (محل های شستشو با آب) عملکرد خوبی ندارد.

ملات های سیلیکاتی از مقاومت حرارتی بالایی برخوردار هستند. در نتیجه می توانند تا دمای 900 درجه سانتی گراد مقاومت داشته باشند. برای همین از این ملات می توان در دودکش های صنعتی که حرارت بالایی دارند، استفاده کرد.

ملات فوران

ملات بر پایه رزین فوران

ملات رزین فوران به صورت دوجزئی هستند. یک جزء به عنوان پیوند دهنده و یک جز به صورت پودر است. این پودر از از فیلرهای کربنی یا سیلیسی به همراه هاردنر رزین فوران تشکیل شده است. و پیوند دهنده هم همان رزین فوران هست.
ملات رزین فوران مقاومت حرارتی بالایی در مقایسه با دیگر ملات های رزینی دارند. آن ها می توانند در حدود 200 درجه سانتی گراد مقاومت داشته باشند.

اطلاعات بیشتر
ملات بر پایه رزین پلی استر غیر اشباع

ملات بر پایه رزین پلی استر غیر اشباع

ملات رزین پلی استر غیر اشباع به صورت دوجزئی هستند. یک جزء به عنوان پیوند دهنده و یک جز به صورت پودر است. این پودر از از فیلرهای کربنی یا سیلیسی به همراه هاردنر رزین تشکیل شده است. و پیوند دهنده هم همان رزین مورد نظر هست.
مقاومت ملات های بر پایه رزین پلی استر غیر اشباع در مقابل قلیاها و حلال ها کم هست. ولی در مقابل مواد اکسید کننده عوامل خنثی و اسیدی مقاوم می باشند.

ملات بر پایه رزین وینیل استر

ملات بر پایه رزین وینیل استر

ملات وینیل استر به صورت دوجزئی هست. یک جزء به عنوان پیوند دهنده و یک جز به صورت پودر است. این پودر از از فیلرهای کربنی یا سیلیسی به همراه هاردنر رزین تشکیل شده است. و پیوند دهنده هم همان رزین مورد نظر هست.

مقاومت ملات های بر پایه رزین وینیل استر در مقابل مواد خورنده همچون اسیدها، قلیاها، حلال ه و اکسید کننده ها ، بسیار خوب می باشد.

اطلاعات بیشتر

ملات های بر پایه رزین اپوکسی

ملات بر پایه رزین اپوکسی به صورت سه جزئی هست. یک جزء به عنوان پیوند دهنده ، یک جزء به عنوان هاردنر و یک جز دیگر که به صورت پودر است. پیوند دهنده همان رزین اپوکسی است. پودر از جنس  فیلرهای کربنی یا کک می باشد. و هاردنرها غالبا پلی آمین های آروماتیک و آلفاتیک هستند که عموما به صورت مایع می باشند.

اطلاعات بیشتر

ملات بر پایه رزین فنولیک

ملات رزین فنولیک از طریق واکنش تراکمی بین فنول و فرمالدهید بدست می آید. این ملات به صورت دو جزئی هست. یک جزء رزین فنولیک و یک جزء به صورت پودر است. این پودر از فیلر های کربنی یا سیلیسی به همراه هاردنر رزین فنولیک تشکیل شده است.

مقاومت شیمیایی ملات بر پایه رزین فنولیک بسیار متغیر هستند. این ملات برای مقاومت در برابر قلیاها، اسیدها، اکسید کننده ها و نیز برخی حلال ها توصیه نمی شود.

راهنمای انتخاب ملات ضد اسید و قلیا

نوع ماده نوع ملات بر پایه رزین
پلی استر غیر اشباع (UP) وینیل استر (VE) اپوکسی (VE) فوران (FU) فنلیک (PF)
اسیدهای غیر آلی، غیر اکسید کننده + + (+) + +
اسیدهای غیر آلی اکسید کننده + + (+) (+) (+)
اسیدها غیر آلی، حلال SiO2 + + + + +
بازها (+) + + + (+)
باز های اکسید کننده + + (+) (+)
نمک ها + + + + +
اسیدهای آلی + + (+) + +
هیدرو کربن های آلیفاتیک + + + + +
هیدرو کربن های آروماتیک + (+) + +
الکل ها + + (+) + +
استرها و کتون ها (+) (+) + +
هیدرو کربن های هالوژن دار آلیفاتیک (+) + +
هیدرو کربن های هالوژن دار آروماتیک (+) + +
آلدهیدها (+) (+) (+) + +
آمین های آلیفاتیک (+) + + +
آمین های آروماتیک (+) + +
فنول ها (+) + +
روغن و چربی ها + + (+) + +
+ مقاوم ، (+) مقاومت مشروط ، – غیر مقاوم

راهنمای اجرای ملات ضد اسید وقلیا

ارتباط با کارشناس فنی

برای مشاوره لاینینگ مخازن روی لینک زیر کلیک کنید

تماس با ما

گالری تصاویر

پکیج بروشور و کاتالوگ فنی

برای دریافت پکیج بروشور و کاتالوگ فنی راهکار ارائه شده کلیک نمایید.

مقالات مرتبط

سوالات متداول

ملات های ضد اسید چه کاربردهایی دارند؟

این نوع ملات در مواردی مانند سیستم های آب و فاضلاب، حوضچه های فاضلاب، حوضچه های اسیدشویی، مخازن ذخیره اسید و … کاربرد دارد. از ملات های ضد اسید می توان برای نصب، بندکشی کاشی و آجر مقاوم در برابر اسید می توان در پیت ها ، سامپ ها ، لوله هاو مخازن، در کف و سطوح فونداسیون استفاده کرد.

در ملات های رزینی از چه نوع رزین هایی استفاده می شود؟

از رزین هایی مانند رزین اپوکسی، تار اپوکسی، رزین پلی استر غیر اشباع و وینیل استر، رزین فوران و رزین فنولیک به صورت دوجزئی یا سه جزئی استفاده می شود.

ملات های رزینی بهتر است یا سیلیکاتی؟

ملات های رزینی در مقایسه با ملات های سیلیکاتی، در برابر نفوذ مایعات نسبتا مقاوم تر و در مقابل عوامل خورنده مانند اسیدها، قلیاها و حلال ها بسته به نوع رزین مورد استفاده، مقاوم هستند.

بر چه اساس می توانیم ملات ضد اسید مناسب را پیدا کنیم؟

انتخاب نوع ملات نیازمند یک سری اطلاعات اولیه مانند نوع ماده خورنده، میزان تداوم خوردگی و …. دارد. با توجه به اینکه ملات ضد اسید و ضد قلیا در معرض چه نوع ماده خورنده و به چه مدت زمان قرار دارد می توانیم ملات مناسب را انتخاب و برای آن شرایط نگهداری و طول عمر تعیین کنیم.

ویژگی ملات های ضد اسید چیست؟

چسبندگی بالایی بر روی سطوح، محافظت از سطوح در مقابل خوردگی، افزایش طول عمر سطح روی کار، کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری، تحمل بارهای مکانیکی، حرارتی و شیمیایی، جلوگیری از زنگ زدگی و پوسیدگی سطح

4.9/5 - (8 امتیاز)