یکی از پر کاربردترین تاسیسات مورد استفاده در سیستم های تصفیه آب و فاضلاب، مخازن بتنی آب و فاضلاب هستند. همچنین تقریبا تمامی سازه های موجود در تصفیه خانه های بزرگ آب و فاضلاب را مخازن بتنی تشکیل میدهند. اهمیت فراوان مقاوم سازی مخازن بتنی آب و فاضلاب به دلیل نقش آنها در انتقال و ذخیره آب و دفع و تصفیه فاضلاب سبب شدهاست تا بحث مقاوم سازی مخازن بتنی آب و فاضلاب موضوعی حائز اهمیت باشد. انتخاب روش بهینه برای مقاوم سازی مخازن بتنی آب و فاضلاب در برابر آسیب هایی همچون خوردگی، سایش، فرآیند انجماد و ذوب شدن و … به منظور حفظ امنیت و کارایی آنها در عین اقتصادی بودن روش انتخابی مقاوم سازی مخزن بتنی آب و فاضلاب، همواره چالشی جدی برای مهندسین بوده است.
خسارت های وارد بر مخازن بتنی
انواع آسیب و خوردگی مخازن بتنی آب و فاضلاب عبارتند از:
- خوردگی آرماتور
- خوردگی بتن
- ترک خوردگی بتن به دلیل فرآیند مکرر انجماد و ذوب شدن
- انقباض و جمع شدگی بتن و در نتیجه ایجاد ترک در مخزن بتنی
متخصصین مقاوم سازی مخزن بتنی آب و فاضلاب شرکت افزیر با تلفیق دانش و تجربه فراوان در زمینه مقاوم سازی مخازن بتنی آب و فاضلاب، برای انواع آسیب و خرابی مخازن بتنی آب و فاضلاب ذکرشده، راهکار و محصول متناسب با نیاز شما را ارائه می کنند. برای کسب جزییات بیشتر در زمینه مقاوم سازی مخازن بتنی آب و فاضلاب با متخصصین و مشاوران ما در تماس باشید.
مقاوم سازی مخزن بتنی آب و فاضلاب به کمک محصولات کامپوزیت پلیمری FRP
اهمیت انتخاب روش درست، دقیق و متناسب مقاوم سازی مخزن بتنی آب و فاضلاب در رعایت نکات فنی-مهندسی، مدیریت بهینه ریسک و مدیریت هزینه و کاهش بار مالی پروژه است. به عبارت بهتر، یک متخصص مقاوم سازی مخزن بتنی آب و فاضلاب باید بتواند راهکارها و محصولاتی را ارائه و پیشنهاد کند که در عین کارایی و کارآمدی، جنبه های اقتصادی طرح را نیز لحاظ کرده باشد.
مالکین و مجریان مخازن بتنی، چند گزینه برای تعمیر، تقویت و محافظت از مخازن بتنی در برابر انواع آسیب و خوردگی مخازن بتنی آب و فاضلاب دارند. مقاوم سازی جزئی یا کلی یک مخزن بتنی آب و فاضلاب، زمان زیاد عدم سرویس دهی، تجهیزات گران و نیروی انسانی زیادی را تحمیل میکند. برخلاف دیگر مصالح، لایههای کامپوزیت پلیمری دچار خوردگی نمی گردند و یک راه حل بلندمدت برای مقاوم سازی مخازن بتنی آب و فاضلاب محسوب می شوند. به کمک روش نوین و تطبیق پذیر لایههای کامپوزیت پلیمری میتوان در کسری از زمان و هزینه اجرای روشهای قدیمی و سنتی مقاوم سازی مخازن بتنی آب و فاضلاب، تعویض کف مخزن، تعمیر نقاط نشتی و یا نوسازی کل مخزن بتنی آسیبدیده در اثر انواع آسیب و خوردگی مخازن بتنی آب و فاضلاب را به انجام رساند. 20 سال قبل، این روش تحت عنوان روش تقویت و مقاوم سازی به کمک لایههای کامپوزیت پلیمری (FRP) موردتوجه قرار گرفته است. در این روش از لایه های کامپوزیت پلیمری با الیاف شیشه (GFRP)، کربن (CFRP) و یا آرامید (AFRP) استفاده می شود.
روش تر(Wet Layup)
در روش رایج نصب انواع لایههای کامپوزیت پلیمری که به نام Wet-layup مشهور است، نیاز به نیروهای متخصصی است تا ابتدا فیبرهای کربن (CFRP) یا شیشه (GFRP) را به رزین (Resin) هایی مانند اپوکسی (epoxy) آغشته می کنند و به سطح بیرونی مخزن بتنی چسبانده میشود. این فن نیازمند نیروی کار ماهر در زمینه تعمیر و جلوگیری از آسیب و خوردگی مخازن بتنی آب و فاضلاب است تا اطمینان حاصل شود که فیبرها به صورت صحیح قرار گرفته و هیچگونه حباب هوایی در زیر این پوششها وجود ندارد تا تعمیر و حفاظت در برابر انواع آسیب و خوردگی مخازن بتنی آب و فاضلاب به درستی انجام گردد.
استفاده از محصولات پیش عمل آوری شده (Precured)
محصولات پیش عملآوری شده (Precured) با کنترل کیفیت و یکنواختی بیشتری تولید میشوند. تاحدودی به دلیل نسبت فیبر به رزین بیشتر، این محصولات در مقایسه با همتایان خود که به روش تر (Wet-layup) تولید میگردند، مقاومت و سختی بیشتری را نشان میدهند. این ورقهها (Laminate) توسط اپوکسی به سطح خارجی المان موردنظر چسبانده میشوند.
گرچه این ورقها (Laminate) نسبت به روش تر Wet-layup اجرای آسانتر و نیز مقاومت بیشتری دارند اما به دو دلیل زیر، استفاده و کاربرد آنها در مقاوم سازی مخازن بتنی آب و فاضلاب محدود می شود:
- یک جهته بودن آنها سبب شده است که فقط در موارد معدودی برای تقویت برشی به کار بروند و بیشتر برای تقویت خمشی استفاده شوند.
- سختی زیاد ورقها (Laminate) سبب شده است که نتوان آنها را به صورت دایره هایی با قطر کمتر از 750 میلیمتر درآورد.
همچنین روشها و تجهیزات کنونی این اجازه را به ما نمیدهند تا نوارهای ورقهای (Laminate) با ابعاد بزرگتر تولید کنیم که از نظر کاربری متفاوت هستند. بنابراین وجود چنین نقایص و کمبودهای در مورد نوارهای ورقهای (Laminate) غیرقابل چشمپوشی مینماید.
روش نوین مقاوم سازی مخازن بتنی آب و فاضلاب به کمک لایههای کامپوزیت پلیمری FRP سوپر لمینت (SuperLaminate)
بسیاری از سازه ها همانند مخازن آب، نفت یا گاز به صورت استوانه هستند. فشارهای هیدرواستاتیک ناشی ازسیالات، تنشهای حلقوی را ایجاد میکند که به دیواره جانبی اینگونه مخازن بتنی وارد می شود. مقدار این تنشها در پایه مخزن بتنی آب و فاضلاب حداکثر است که با افزایش ارتفاع، کاهش مییابد. آسیب و خوردگی مخازن بتنی آب و فاضلاب سبب کاهش سطح مقطع المانهای تقویت کننده در مخازن بتنی میشود. این امر سبب افزایش تنشهای محیطی میشود و باید هرچه سریعتر اقدامات مربوط به مقاوم سازی مخزن بتنی آب و فاضلاب انجام شود.
به طور کلی هدف از مقاوم سازی مخازن بتنی آب و فاضلاب با لایههای کامپوزیت پلیمری FRP سوپر لمینت را میتوان موارد زیر برشمرد:
- افزایش مقاومت مخزن
- افزایش مقاومت برشی
- کنترل ترک
- آب بندی و عایق نمودن
- مقاوم سازی در برابر خوردگی مخازن بتنی آب و فاضلاب
- مقاوم سازی در برابر حملات مواد شیمیایی
- افزایش عمر و دوام
شرکت افزیر که از پیشگامان و پیشروان حوزه روشهای مقاوم سازی مخازن بتنی آب و فاضلاب به ویژه به کمک لایههای کامپوزیت پلیمری سوپر لمینت میباشد، آماده ارائه خدمات موردنیاز شما در سراسر کشور میباشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر، مشاوران ما در هر لحظه آماده پاسخگویی به شما میباشند.
هزینه مقاوم سازی مخازن بتنی آب و فاضلاب محصولات کامپوزیت پلیمری FRP شرکت افزیر
برای دریافت اطلاعات جامع درباره قیمت و هزینه انواع روشهای مقاوم سازی مخازن بتنی آب و فاضلاب و به خصوص با استفاده از لایههای کامپوزیت پلیمری FRP سوپر لمینت کافی است با متخصصین شرکت افزیر در تماس باشید.