خانهوال‌ پست‌هاسیستم وال پست با مش کربن

وال پست مش فیبر کربن، از دسته انواع وال پست‌ رایج و مقرون به صرفه بوده که امروزه به طور گسترده‌ایی به منظور مهار دیوارهای غیرسازه‌ایی پیرامونی و یا داخلی، مورد استفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از وال پست‌های مش الیاف کربن، نیازی به اجرای وادارها و همچنین مهارهای افقی اضافی نبوده و مش‌ الیاف کربن به تنهایی می‌توانند نقش یک مهارکننده یا وال پست خوب را ایفا نمایند. علاوه بر این، با استفاده از وال پست‌های مش فیبر کربن، اجزای تشکیل‌دهنده دیوار، از پیوستگی خوب برخوردار شده و در نهایت دیواری با یکپارچگی عالی، آماده ارائه عملکری منحصر به فرد در برابر نیروهایی جانبی خواهد بود. در این وال پست‌ها، علاوه بر مش الیاف کربن، از نبشی‌های کنترل کننده حرکت خارج از صفحه دیوار نیز استفاده شده است، بنابراین دیوارهای تقویت شده با وال پست‌های فیبر کربن، در حین وارد شدن نیروهای جانبی از جمله نیروی زلزله، باد و… ، با ارائه رفتاری درون صفحه‌ایی ، استحکام کششی بسیار بالا و فراهم نمودن امکان جابه‌جایی و تغییر شکل خوب، در برابر ترک خوردگی، شکست و فروپاشی آنی مقاومت می‌نمایند. این دسته وال پست‌ها، به دو صورت نواری و سرتاسری به کار گرفته می‌شوند. مش‌های فیبر کربن، در ابعاد، وزن و چشمه‌های مختلف، به بازار عرضه می‌شوند. بدین منظور، مش فیبر کربن مصرفی در این دسته از وال پست‌ها، باید بر اساس ضوابط مندرج در نشریه 819 و پیوست ششم استاندارد 2800، انتخاب و تهیه شوند. سهولت در نصب این دسته از وال‌ پست‌ها، مزیتی منحصر به فرد برای کارفرمایان، پیمانکاران و مجریان به حساب می‌آید. در ادامه مراحل اجرا و همچنین مزیت استفاده از این دسته وال پست، بررسی و ارائه شده است.

برای آگاهی از نقش وال پست در ساختمان، می‌تواندی مقاله جامع ” وال پست و اهمیت اجرای آن در ساختمان سازی ” را مطالعه فرمایید.

مراحل اجرای وال پست مش الیاف کربن

مرحله 1 : اجرای نبشی‌های کنترل کننده حرکت خارج از صفحه دیوار بر روی تیر، ستون و کف قابی از سازه که تعبیه دیوار در آن مد نظر است.

مرحله 2 : قرار دادن مش‌ فیبر کربن، در جایگاه مشخص شده با ابعاد و فواصل مندرج در نقشه طرح .

مرحله 3 : جدا سازی دیوار از ستون و تیر با استفاده از پشم سنگ یا پلی استایرن.

مرحله 4 : شروع دیوار چینی

مرحله 5 : اعمال دستی پلاستر سیمانی یا گچی به روی مش‌های الیاف کربن تعبیه شده.

مزایای استفاده از وال پست‌های مش فیبر کربن

  • مقاوم شدن دیوار در برابر ترک خوردگی
  • حذف وادارها و مهارهای افقی
  • حذف محدودیت طولی دیوار
  • سهولت در اجرا
  • پایدرای و دوام بالا در دراز مدت
  • سازگاری با اکثر سطوح
  • بدون نیاز به اتصالات جوشی یا مکانیگی
  • سازگاری با پلاستر گچی و سیمانی
  • مقاوم شدن دیوار در برابر شرایط محیطی مخرب
  • سبک وزن
  • ایجاد پیوستگی و یکپارچگی در اجزای سازنده دیوار
  • عدم اشغال محیط کار

مشخصات مش فیبرکربن مصرفی به عنوان وال پست

  • استحکام کششی بسیار خوب
  • منعطف، شکل‌پذیر و قابل برش
  • سازگار با انواع پلاستر گچی و سیمانی
  • سبک وزن
  • ضخامت کم
  • مقاوم در برابر خوردگی
  • مقاوم در برابر محیط‌های قلیایی
  • با دوام و پایداری بلند مدت
  • مقاومت حرارتی بالا

برای آشنایی بیشتر با وال مش و همچنین تفاوت آن با دیگر وال پست‌ها، می‌توانید از مقاله جامع ” وال مش چیست و چگونه اجرا می‌شود ؟ ” استفاده نمایید.

توجه : در ادامه، ضوابط طراحی و اجرای وال پست‌های مش الیاف کربن، طبق ضوابط مندرج در نشریه 819 و پیوست ششم استاندارد 2800، ارائه شده است.

نکات مربوط به طراحی وال پست‌های مش فیبر کربن

– در طراحی وال پست‌های مش فیبر کربن همچون وال پست مش فایبرگلاس در پایدار سازی دیوار، خمش دیوار، از نوع یک طرفه و به صورت قائم، می‌باشد. بدین منظور، دیوار از محدودیت طولی برخوردار نبوده و نیازی به اجرای وادارهای قائم و یا وال پست میانی نیست.

– در وال پست‌های مش الیاف کربن، باید از شبکه فیبر کربن با تنش تسلیم بالاتر از 3000 مگاپاسکال، استفاده شود.

– مش فیبر کربن مصرفی به عنوان وال پست با تنش تسلیم بیش از 3000 مگاپاسکال ، در حالت نواری و سرتاسری باید به ترتیب از مقدار الیاف حداقل gr/m2 ‎‏ 50 وgr/m2 ‎‏ 25 ‏ برخوردار باشد.

– ابعاد یا فاصله بین چشمه مش الیاف کربن مصرفی به عنوان وال پست ، نباید از 5 میلی‌متر، کوچکتر باشد.

– فاصله افقی نوارهای مش فیبر کربن با عرض 25 سانتی‌متر در وال پست‌های مش‌ الیاف کربن نواری، عمدتا 75 سانتی متر در نظر رفته می‌شود.

ضوابط مربوط به طراحی وال پست‌ها طبق ضابطه 819 مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی

روش اجرای الیاف حداقل مقدار الیاف در واحد سطح
نصب مش فیبر کربن بصورت نواری 50gr/m2
نصب مش فیبر کربن بصورت سرتاسری 25gr/m2

ضوابط مربوط به طراحی وال پست‌ها طبق ضابطه 819 مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی

نوع نازک کاری دیوار نوع الیاف تنش تسلیم مجاز
پلاستر سیمانی و گچی الیاف کربن 3000Mpa

نکات اجرایی وال پست مش فایبرگلاس طبق نشریه 819 مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و پیوست ششم استاندارد 2800

–  مش فیبر کربن باید در دو طرف دیوار و به صورت موازی، نصب شود.

– نبشی کنترل کننده حرکت خارج از صفحه دیوار طوری در نظر گرفته شود که مش الیاف کربن نواری در آن قرار گیرد و از کناره بیرون نزند و در عین حال،علاوه بر در بر گیری مصالح متراکم جداسازی، بخشی از دیوار را نیز در بگیرد.

– نبشی باید با استفاده از اتصلات پیچی نصب شود. در صورت تعبیه شدن صفحه فلزی از قبل بر روی تیر و ستون اطراف دیوار، می‌توان نبشی را با استفاده از اتصالات جوشی نیز نصب نمود.

– وال پست مش فیبر کربن، حتما باید در دو  لبه انتهایی دیوار، اجرا شود.

– در وال پست مش الیاف کربن، دیوار از ستون کناری باید به فاصله 1 درصد ارتفاع، جداسازی شود. جهت جداسازی دیوار از ستون، می‌توان از مصالح متراکم مثل پشم سنگ یا پلی استایرن (یونولیت) استفاده نمود.

–  در وال پست‌های مش الیاف کربن، دیوار از زیر سقف باید به اندازه 25 میلی‌متر جداسازی شود. برای جداسازی دیوار از سقف، می‌توان از مصالح متراکم از جمله پشم سنکگ و یا پلی استایرن (یونولیت)، استفاده نمود.

– در صورت وجود 50 میلی‌متر کف‌سازی، نیازی به اجرای نبشی‌های کنترل کننده حرکت خارج از صفحه دیوار در پایین دیوار نیست. در غیر اینصورت، اجرای نبشی‌ها الزامی می‌باشد.

– جهت تثبیت مش یا شبکه الیاف کربن در حین اجرا، بر روی بلوک دیوار، می‌توان موقتا از میخ استفاده نمود.

– به هیچ عنوان نباید نازک کاری، پلاستر و دیگر مواد رویه دیوار، بر روی نبشی به کار رود. چرا که نبشی‌های کنترل کننده حرکت خارج از صفحه، نباید به دیوار متصل باشند تا دیوار بتواند به راحتی در حین زلزله یا نیروی باد وارده، به سمت جابه جا شود.

– حداکثر اندازه سنگدانه در ملات نازکاری وال پست‌های مش فیبر کربن، نباید از ابعاد چشمه مش، بزرگتر باشد.

جداول مربوط به مشخصات فیزیکی مش فیبر کربن

نام تجاری CFM™
وزن واحد سطح (gr/m2) 230 – 65
رنگ مشکی
نوع بافت الیاف مشبک
راستای بافت الیاف عمود بر هم
ابعاد چشمه (per inch* inch) 3.54*4

2.95*2.95

2.36*2.36

تنش تسلیم (mpa) 3000<
عرض الیاف 50-100mm

مدارک مرتبط

بروشور و کاتالوگ فنی

دانلود

دتایل‌ و نقشه‌ها

دانلود

گالری تصاویر

سوالات متداول

وال پست مش فیبر کربن، چه مزیت‌هایی را شامل می‌شود؟

وال پست مش فیبر کربن، دیوار را در برابر ترک خوردگی، مقاوم ساخته و همچنین با استفاده از این وال پست سبک وزن، ‏محدودیتی طولی برای دیوار باقی نمانده و به دلیل حذف وادارهای قائم و مهارهای افقی، استفاده از آن، وزن سازه را نیز، ‏چندان تغییر نمی‌دهد که این می‌تواند در رفتار لرزه‌ایی سازه مفید باشد و علاوه بر این، به کارگیری وال پست مش فیبر ‏کربن، به دلیل کاهش اجزا و مصالح تشکیل دهنده نسبت به وال پست‌های سنتی، مقرون به صرفه‌تر تلقی می‌شود. با توجه ‏به ماهیت پایداری و دوام بالای توری الیاف کربن، وال پست مش فیبر کربن می‌تواند سالیان سال، بدون آسیب دیدگی به ‏عملکرد خود ادامه دهد. مش فیبر کربن با هر سطحی سازگار بوده و می‌تواند انواع دیوار با مصالح تشکیل دهنده مختلف را ‏مقاوم سازد. مش الیاف کربن مصرفی در این وال پست، در برابر انواع محیط‌های مخرب و همچنین خوردگی‌های ناشی از ‏حملات قلیایی، مقاوم است. بدین منظور، مش فیبر کربن، می‌تواند بدون هیچ گونه نگرانی در انواع پلاستر از جمله پلاستر ‏سیمانی و گچی، مدفون شود.‏

مش فیبرکربن مصرفی به عنوان وال پست، باید از چه مشخصاتی برخوردار باشد ؟

توری الیاف کربن مورد استفاده در وال پست‌های مش فیبر کربن ممکن است به دو حالت نواری و سرتاسری اجرا شود. ‏طبق مندرجات پیوست ششم استاندارد 2800، مش فیبر کربن نواری و سرتاسری در این وال پست باید به ترتیب از ‏حداقل الیاف ‏gr/m2 ‎‏50 وgr/m2‎‏25برخوردار باشد. ابعاد چشمه توری الیاف کربن در وال پست مش فیبر کربن، به هیچ ‏عنوان نباید از 5 میلی متر کمتر در نظر گرفته شود. در وال پست مش فیبر کربن، با از شبکه فیبر کربن با تنش تسلیم ‏بالاتر از 3000 مگاپاسکال، استفاده شود.‏

وال پست مش فیبر کربن، چه تفاوتی با وال پست مش فایبرگلاس دارد ؟

شبکه الیاف مصرفی در وال پست مش فیبر کربن نسبت به وال پست مش فایبر گلاس، از تنش تسلیم به مراتب بالاتری ‏برخوردار است. به طور کلی الیاف کربن مشخصات مکانیکی از جمله دوام، مقاومت حرارتی ، مقاومت کششی، مقاومت در ‏برابر خوردگی، سازگاری با مصالح ساختمانی و... برتری را نسبت به الیاف شیشه ارائه می‌دهد. بدین منظور، با استفاده از ‏وال پست مش فیبر کربن ، می‌توان تجربه بهتری را نسبت به وال پست فایبرگلاس ثبت نمود. مشخصات برتر الیاف کربن ‏در مقایسه با الیاف شیشه، در قیمت الیاف کربن تاثیر گذار است. بنابراین قیمت بالاتر الیاف کربن سبب شده که قیمت ‏اجرای وال پست مش فیبر کربن نسبت به وال پست مش فایبرگلاس، نسبتا بالاتر باشد. ‏

وال پست مش فیبر کربن، از چه اجزایی تشکیل می‌شود ؟

وال پست مش فیبر کربن از نبشی‌های کنترل کننده حرکت خارج از صفحه، مصالح جدا کننده مثل پشم سنگ و ‏یونولیت، توری الیاف کربن و پلاستری از جنس سیمان یا گچ تشکیل می‌شود.‏

آیا عملکرد وال پست مش فیبر کربن از وال پست مش فایبرگلاس، بهتر است ؟

دیوار تقویت شده با وال پست مش فیبر کربن، به دلیل مقاومت ترک خوردگی، استحکام کششی، تنش تسلیم و دیگر ‏مشخصات مکانیکی بالاتر شبکه الیافی آن نسبت به وال پست مش فایبرگلاس، به مراتب می‌تواند عملکرد بهتری را در ‏حین جابه جایی و حرکات ناشی از زلزله، ارائه دهد.‏

وال پست مش فیبر کربن، چگونه اجرا می‌‌شود ؟

فرآیند اجرای وال پست مش فیبر کربن، با نصب نبشی کنترل کننده حرکات خارج از صفحه در قابی که تعبیه دیوار در ‏آن مد نظر است، شروع می‌شود. مصالح جدا کننده نظیر پشم سنگ و یونولیت با ابعاد از پیش تعیین شده در جای خود ‏قرار می‌گیرند. سپس توری‌های الیاف کربن، در ابعاد و فواصل مندرج در نقشه طرح شده، به ترتیب برش و با استفاده از ‏میخ، موقتا در جای خود قرار می‌گیرند. پس از گذشت از این مرحله، دیوار چینی به صورت متعارف شروع می‌شود. پس از ‏گذر از دیوار چینی، مش فیبر کربن مصرفی در این وال پست باید با استفاده از پلاستری از جنس سیمان ویا گچ، مدفون ‏شود. با گیرش یا خشک شدن نهایی پلاستر مصرفی، دیوار تقویت شده با وال پست مش فیبر کربن، آماده بهره ‌برداری ‏است.‏

مکانیزم عملکرد وال پست مش فیبرکربن، در حین زلزله چگونه است ؟

وال پست مش فیبر کربن، دیواری منسجم و با رفتاری یکپارچه را خلق می‌کند. درواقع این وال پست، اجزای تشکیل ‏دهنده دیوار مثل بلوک، آجر، ملات‌های مصرفی و... را در هم قفل کرده و دیوار را بر مبنای خمش یک طرفه و در راستای ‏قائم تقویت می‌کند. دیوار تقویت شده با وال پست مش فیبر کربن، در حین جا به جایی یا حرکات ناشی از زلزله، در جای ‏خود و در داخل صفحه، بدون آنکه دچار ترک خوردگی آنی و یا فرو ریزش شود، می‌لغزد. حضور وال پست مش فیبر کربن ‏در دیوارها، آسیب‌های وارده به دیوار را در حین زلزله، به حداقل می‌رساند.‏

آیا وال پست مش فیبر کربن، قبل از اجرا نیاز به طراحی دارد ؟

بله، زیرا فواصل، ابعاد، اندازه چشمه، مقدار الیاف در هر متر مربع از توری الیاف کربن و... باید متناسب با شرایط هر پروژه، ‏در نظر گرفته شود. علاوه بر این، مندرجات نقشه طرح وال پست، بر اجرای دقیق و طبق ضوابط اجرایی وال پست، موثر ‏است. ‏

قیمت نصب یا اجرای وال پست مش فیبر کربن، چقدر است ؟

اصلی‌ترین رکن در تعیین قیمت اجرای وال پست مش فیبر کربن، قیمت روز اجزای تشکیل دهنده آن است. قیمت توری ‏مش‌ فیبر کربن، به عنوان جزء اصلی تشکیل دهنده وال پست مش فیبر کربن، بسته به مقدار الیاف در واحد سطح، ابعاد ‏چشمه، کیفیت محصول، شرکت سازنده و... تعیین می‌شود. نوسانات موجود در بازار، ارائه یک قیمت به عنوان قیمت واحد ‏را فراهم نمی‌سازد. بدین منظور، پیشنهاد می‌گردد تا علاوه بر کسب اطلاعات از محصولات مقاوم‌سازی، رفع ابهامات و... ، ‏جهت استعلام دقیق و به روز قیمت اجرای وال پست مش فیبر کربن، با کارشناسان فروش ما در افزیر، از طریق راه‌های ‏ارتباطی مندرج در سایت افزیر، تماس حاصل فرمایید.‏

توری فیبر کربن مصرفی به عنوان وال پست را از کجا تهیه کنیم؟

برای تهیه و یا خرید مش الیاف کربن، می‌توانید از تولید کنندگان و یا تامین کنندگان محصولات مقاوم‌سازی سازه، تامین ‏کنندگان مصالح ساختمانی و... اقدام نمایید. ما در مقاوم سازی افزیر، علاوه بر مشاوره و طراحی، به تامین محصولات ‏مقاوم‌سازی و همچنین اجرای طرح‌های مقاوم سازی می‌پردازیم. بدین منظور، می‌توانید جهت استعلام موجودی و یا قیمت ‏محصولات مقاوم سازی نظیر توری الیاف کربن و... با کارشناسان ما در افزیر، ارتباط برقرار کنید. ‏

5/5 - (3 امتیاز)