استفاده از مصالح FRP در مقاومسازی دیوارهای برشی بتنی، باربر جانبی بنایی مسلح و غیر مسلح و حتی تیغهها و جانپناهها مرسوم میباشد. این سیستم قادر به افزایش مقاومت خمشی و برشی دیوار میباشد، همچنین به خاطر ایجاد پیوستگی در اجزای دیوارهای ساختهشده از بلوک از فروپاشی موضعی دیوار جلوگیری کرده و تا حدی از حرکت خارج از صفحهی دیوار نیز کاسته میشود و گسیختگیهای این مدهای شکست را به تأخیر میاندازد. طبق آزمایشهای معتبر رفتار لرزهای دیوارها مقاومسازی شده با این سیستم مقاومسازی بهبود چشمگیری داشته و همچنین رفتار این دیوارها در مقابل نیروهای انفجاری بسیار بهتر شده است. این سیستم را میتوان همچنین برای ترمیم خرابیهای دیوار، جایگزین کردن میلگردهای خورده شده و یا حذفشده (ناشی از ایجاد سوراخ در دیوار برای دیوار، پنجره و یا عبور تأسیسات) و همچنین عایقکاری رطوبتی دیوار استفاده کرد.
اجرای FRP بر روی دیوار مشابه اجرای کاغذ دیواری میباشد، در واقع ضخامت نهایی سیستم مقاوم سازی با FRP در حدود 5 میلیمتر میباشد. همچنین قابلذکر است که این سیستم تنها پس از 24 ساعت بعد از اجرا آماده به سرویس میباشد.
مقاوم سازی دیوار بتنی با FRP
جهت تامین ظرفیت و عملکرد مورد انتظار، تقویت، ترمیم و مقاوم سازی دیوارهای بتنی و نیز بنایی میتوان از سیستم FRP استفاده کرد. استفاده از سیستم FRP جهت مقاوم سازی دیوار برشی، ضمن افزایش مقاومت خمشی و برشی، باعث توزیع تنش در کل صفحه به جای تمرکز در یک نقطه خاص میشود. لذا دیوار در مقابل بارهای جانبی دینامیکی و رفت و برگشتی زلزله و محیط های مستعد خوردگی محافظت میگردد.
در مجموع میتوان با مصالح FRP به موارد زیر دسترسی پیدا کرد:
- مقاوم سازی دیوار های بتنی با FRP جهت افزایش مقاومت خمشی
- مقاوم سازی دیوار های برشی بتنی با FRP جهت افزایش مقاومت برشی
- افزایش سختی دیوار بتنی با FRP
- افزایش مقاومت در برابر انفجار
- کنترل گسترش ترک
- افزایش دوام و عمر – افزایش مقاومت در برابر خوردگی
- آب بند و عایق نمودن دیوار بتنی با FRP
- افزایش شکل پذیری دیوار بتنی با استفاده از FRP
- ترمیم ناشی از خوردگی دیوار بتنی با استفاده از FRP
بدون دیدگاه