در این کتاب سعی شده است گزارشی فنی از مقاوم سازی سازهها با استفاده از الیاف پلیمری به صورت دورپیچهای خارجی (EBR) ارائه شود. مکتوبات ارائه شده، شامل دستورالعملهایی است که توسط کمیته EBR فدراسیون بین المللی بتن تنظیم شده است. در این گزارش، جنبههایی از طرح و اجرای طرحهای مقاوم سازی با استفاده از کامپوزیت های FRP که دارای ابهام بوده مورد بحث و بررسی قرار گرفته است و از بحث درمورد تمامی مسائل مرتبط با این سازهها، اجتناب شده است.
در فصل 1، به توضیح اجمالی مقوله تعمیر و مقاوم سازی، مفهوم مقاوم سازی EBR و کاربردها و کلیاتی از گزارش مورداشاره پرداخته شده است.
در فصل 2، انواع تکنیکها و مصالح مورد استفاده در کامپوزیتهای FRP، الیاف، ماتریسها، چسبها و سیستمهای EBR تشریح شده اند.
فصل 3، به بررسی مفاهیم و الزامات طرح، ضرایب اطمینان، و مسئله دوام در این تکنیک پرداخته است.
فصل 4، به مبحث مقاوم سازی خمشی میپردازد. شرایط اولیه سازه، مدهای خرابی (حالت حدی)، تحلیل ULS، بحث شکل پذیری، حالت حدی سرویس دهی و خلاصه ای از روش طراحی در این بخش آمده است.
در فصل 5، به تفصیل بحث مقاوم سازی برشی و مقاومت در برابر خوردگی پرداخته شده است.
در فصل 6 محصورشدگی، به عنوان یکی از مهم ترین پارامترهای اثرگذار در این روش مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. ستونهای محصور شده تحت بارگذاری نیروی محوری، بهره گیری از محصورشدگی برای افزایش شکل پذیری از موارد مورد بحث در این فصل هستند.
در فصل 7، به بررسی برخی جزئیات در طراحی پرداخته شده است.
فصل 8، برخی موارد اجرایی و کنترل های کیفی انجام گرفته را تشریح کرده است.
در فصل 9، برخی ملاحظات طراحی و اثرات زیست محیطی این تکنیک مورد بحث قرار گرفته است.
در حالت کلی، در این گزارش سعی شده است پژوهه ای از آخرین پیشرفتها در حوزه سازههای بتنی مقاوم سازی شده با استفاده از الیاف FRP به روش EBR ارائه شود.
بدون دیدگاه