تکنولوژی سقف کوبیاکس منجر به کاهش وزن و ضخامت دال در سازه‌ها شده و با استفاده از این نوع از سقف ها امکان بارگذاری دردهانه های بلند تر وجود دارد.
اگرچه این اصل کاهش میزان مواد مورد استفاده در نواحی که تحت بار قرار نمی گیرند مدتهاست که مورد آزمایش قرار گرفته و بطور مکرر مورد استفاده قرار می گیرد (به عنوان مثال تیرهای فلزی و دال های توخالی) ، با این وجود هنوز بطور عمده از دال بتنی مسلح استفاده می‌شود. در ساختمان‌ها بیشتر بتن در دال ها استفاده می‌شود.

اما استفاده از بتن با مصرف زیاد منابع ، می‌تواند با اجرای روش‌های اجریی هوشمند (مجوف) بهینه شود؛ فن آوری Cobiax حتی می‌تواند امکان باربری در دو محور را نیز فراهم نمایید.

نتایج این ملاحظات منجر به ابداع فناوری Cobiax به عنوان یک المان پیش ساخته و یا با قابلیت اجرا در سال 2004 گردید.
به طور مرسوم ، قالب‌های مجوف کوبیاس مطابق با الزامات ساخت و ساز، در محل اجرا قرار می‌گیرند. اما همچنین می‌توان آنها را به عنوان محصولات صنعتی ، به عنوان المان‌های کاملاً پیش‌ساخته یا در ترکیب با عناصر پیش ساخته تهیه نمود.با استفاد از قالب‌های از جنس پلاستیک می‌توان دال بتنی را به صورت مجوف اجرا نمود.

مزیت سقف کوبیاکس برای معماران:

آزادی عمل در طراحی:

سیستم سقف های مسطح کوبیاکس امکان اجرای دهانه‌های بزرگتر را فراهم نموده است.
این ویژگی باعث شده که معماران محدودیت‌های سازه‌ای نداشته باشند و قادر به برنامه ریزی آزادتر هستند.

سقف و دیوار‌های باریک:

ساختمانی که سبک تر و باریک تر باشد می‌تواند بهتر نقشه کشی شوند.
این ویژگی نه تنها باعث حفظ زیبایی معماری می‌شود بلکه میزان مصالح مصرفی را کاهش می‌دهد.

ستون‌های کمتر:

به لطف وزن محدود و کم سقف های کوبیاکس به ستون‌های کمتری نیاز است و امکان وجود اتاق‌های اضافی با تمام مزایای معماری می‌باشد

نما:

ساختمان‌هایی که از سیستم کوبیاکس استفاده می‌کنند همواره بیانگر راه‌حل‌های آینده گرا در زمینه حفظ و پایداری منابع می‌باشند. بنابراین منطقی است که ساختما‌هایی که مجهز به تکنولوژی کوبیاکس هستند جوایز بین المللی کسب کرده باشند.
همواره معماران با استفاده از نقشه‌های اجرایی کوبیاکس به تعهد خود نسبت به روش های مدرن و معصر تاکید می‌کنند.

مزیت کوبیاکس برای سازندگان

کاهش هزینه ها:

میتوان سقف‌ها، دیوارها، ستون‌ها و فونداسیون ها را برای کاهش ظرفیت تحمل بار بهینه کرد آنها به دلیل اینکه سبک‌تر و کوچکتر هستند ارزان‌تر می‌باشند.

اجرای سریع تر:

راه‌حل‌های ساخت تیر اغلب به زمان نیاز دارند و در طی مراحل میانی ساخت و ساز می‌باشند و با استفاده از تکنولوژی کوبیاکس دیگر لازم نیست زمان صرف ساخت و ساز های تیر شود و ساختمان می‌تواند زودتر به بهره برداری برسد.

افزایش چشمگیر کاربری:

ستون‌ها و تیرها امکان طراحی برای فضا را محدود می‌کنند. آنها ساختمان را به اتاق‌های فردی تقسیم می‌کنند و یا حداقل زیبایی را به سازه تحمیل می‌کنند.
تکنولوژی کوبیاکس باعث می‌شود که از این محدودیت‌ها جلوگیری شود آنها دامنه های وسیع تری را فعال می کنند که در صورت نیاز امکانات کاملاً جدیدی را برای استفاده ارائه می‌دهند. در بازارهای پویا و مدل‌های اجتماعی، این انعطاف پذیری مزایای اقتصادی قابل توجهی را ارائه می‌دهد.

سودآوری بالاتر:

در بسیاری از موارد ارتفاع برای سقف محدود می‌باشد و این به معناست که تعداد طبقات بیشتری را می‌توان به وجود آورد. علاوه بر این به لطف دیوارهای نازک و ضخامت کم و همچنین عدم نیاز به ستون پشتبیانی ، فضای قابل استفاده را افزایش می‌دهد. با وجود همه‌ی این مزیت ها سودآوری پروژه به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد.

ساختمان با کوبیاکس در آغاز تعادل ساختمان (تا 20٪) با کاهش تعادل CO2 یک ساختمان نقش بسزایی دارد.
نیازهای اولیه انرژی تا 22٪ کمتر از روش‌های ساخت دیگر سقف‌های جامد معمولی است.
تمام محصولات Cobiax شامل 100٪ پلاستیک پس از مصرف بازیافت می باشد. حتی اگر ساختمان تخریب شود، دفع زباله های سازگار با محیط زیست تضمین می شود.
بنابراین ، ساختمان های Cobiax به طور مرتب برنده جوایز بین المللی برای آگاهی از محیط زیست می شوند.

مزیت سقف‌های کوبیاکس برای مهندسین سازه

حفظ مدارک سازه‌ای سقف ساختمان به طور قاطع آسان تر می‌باشد.

حفظ شکل:

به لطف کاهش وزن دال‌ها تحریف سقف‌ها کاهش می‌یابد و ساختمان شکل خود را بهتر حفظ می‌کند.

عضوهای ساختمانی با ضخامت کمتر:

بار کم شده باعث می‌گردد تا عضوهای سازه‌ای ضخامتشان کم و کمتر شوند.

بار کمتر برای فونداسیون و زیرسازی:

ضخامت محدود سقف‌ها برای نقشه‌ی فونداسیون و زیرسازی سودمند می‌باشد. فونداسیون‌ها باید بارهای کمتری توزیع کنند، بنابراین می‌توانند کوچکترشوند.
اجزای فونداسیون میتوان اندازه آنها را کاهش داد و یا به طور کامل حذف کرد (ستون‌های پشتیبان)

باربری لرزه‌ای بهتر:

صفحات مسطح دال‌های کوبیاکس، باربری لرزه‌ای بهتری دارند. در این حالت و با کاهش جرم، ساختمان در مقایسه با ساختمان‌های مرسوم باربری لرزه‌ای بیشتری دارد.

مزیت کوبیاکس برای شرکت‌های ساختمانی

زمان ساخت کوتاه

با سقف‌های کوبیاکس راه‌حل‌های پیچیده و پیش فرض سقف‌ها لازم نیست. این امر موجب می‌شود تا یک مرحله در ساخت و ساز صرفه جویی شود. علاوه بر این، نقشه ساختمان مطمئن تر است.

مصالح کمتری مورد نیاز می‌باشد.

بتن مورد نیاز برای سقف تا 35٪ کاهش می‌یابد. بر این اساس هزینه‌های مواد کاهش می‌یابد.

سهولت اجرا

نصب تمامی قطعات کوبیاکس آسان می‌باشد. و فناوری و تکنولوژی کوبیاکس به طور قابل توجهی نیاز به تقویت را کاهش می‌دهد.

حداکثر صرفه جویی منابع

این امر منجر به اجرای سقف با قابلیت باربری بالا می شود، که نه تنها موجب صرفه جویی در مواد (بتن) می‌شود بلکه امکان اجرای دهانه های بلند را نیز فراهم می کند.
یک محاسبه در حال حاضر نشان می دهد که چگونه اجرای یک ساختمان با فناوری Cobiax می تواند بهینه باشد. بر این اساس یک کامیون بار از قالب های مجوف و پیش ساخته کوبیاس می تواند جایگزین هفت کامیون باربر بتن شده، و یک بار از قاب ها کوبیاکس مونتاژ نشده جایگزین 25 بار کامیون بتن می شود.

پیشرفت های فن آوری و تکنولوژی ساختمان هرگز نباید به ضرر ایمنی باشد. به همین دلیل است که سال‌ها تحقیق به فناوری Cobiax رفت و در عین حال به یک روش ساخت بین المللی پذیرفته شده تبدیل شده است. بنابراین، شرکت های ساختمانی، مهندسین، معماران و سازندگان می‌توانند اطمینان حاصل کنند که آنها از مزایای بسیاری سیستم Cobiax استفاده می‌کنند، بدون اینکه کوچکترین خطر از نظر پایداری ساختاری وجود داشته باشد.

کاهش بار ترافیک

با توجه به کاهش نیاز به بتن، جابجایی کامیون به میزان 35 درصد کاهش می یابد این مار نه تنها منجر به سهولت امر اجرا شده، رضایت مندی همسایگان را نیز در پی دارد.

سقف کوبیاکس دارای حباب‌های تو خالی و مسطح می‌باشد که از دو جهت می‌گذرد و در آن می‌توان توپ‌های پلاستیکی را برای تعویض در نظر گرفت و میتوان بتن را از وسط دال معمولی که به عملکرد ساختاری آن کمکی نمی‌کند را حذف نمود.
سقف وافل ختراع یورگن بروژنیگ در دهه 1990 است که اولین دال توخالی دوقطبی (که اکنون با نام Bubble Deck شناخته می‌شود) را در دانمارک توسعه داده شد. این تکنولوژی ساخت و ساز جدید پیش ساخته با استفاده از اسلب Bubble Deck اخیراً در بسیاری از پروژه های صنعتی در جهان اعمال می شود.

دلایل نیاز به مقاوم سازی سقف کوبیاکس

چرا سقف کوبیاکس را باید تقویت و مقاوم سازی کنیم ؟

  • افزایش بارهای اعمال شده
  • اشتباهات و یا طراحی های ناایمن
  • خوردگی میلگرد و یا استفاده از میلگرد با تعداد کمتر از مورد نیاز
  • ترک در بتن و یا تنش وارده کمتر از تنش طراحی شده
  • نشست تحکیم بیش از حد در فونداسیون
  • تغییر کاربری در ساختمان

مقاوم سازی سقف کوبیاکس با کامپوزیت FRP

سیستم کامپوزیت FRP سقف‌های کوبیاکس را که نیاز به تقویت ساختاری و مقاوم سازی دارند را برطرف می‌کند.
سیستم های پلیمری تقویت شده با فیبر (FRP) به سادگی به عنوان تقویت کننده‌های با استحکام بالا و سبک وزن ایجاد می‌شوند که با ترکیب الیاف کربن یا شیشه با ماده پلیمری ایجاد می‌شوند.
در مواقعی که سیستم های مقاوم‌سازی مانند اتصال صفحات فلزی و سیستم های پس کشیدگی کارایی لازم را نداشته باشند، سیستم کامپوزیت FRP گزینه‌ای بسیار مناسب برای ترمیم و مقاوم‌سازی عملکرد سازه‌ای سقف کوبیاکس می‌باشد.
الیاف FRP که در انواع مختلفی همچون الیاف کربن و الیاف شیشه‌ای به صورت رول وجود دارد که متناسب و سازگار با هر هندسه‌ای می‌باشد.
الیاف‌های FRP سقف‌های بتنی را از تنش‌های اضافی به منظور افزایش مقاومت خمشی محافظت می‌نماید.

سیستم مقاوم‌سازی کامپوزیت FRP باید توسط تیم فنی و آموزش دیده مقاوم سازی افزیر نصب گردد.

در انتها مراحل نصب سیستم تقویت کننده FRP (لمینت های پیش ساخته شده FRP) ارائه شده است:

  • اعمال پرایمر بر روی سطح
  • اعمال چسب رزین اپوکسی بر روی سطح
  • اعمال چسب رزین اپوکسی بر روی لمینیت FRP
  • نصب لمینیت FRP
  • با استفاده از غلطک از اتصال لمینت FRP مطمئن شده و چسب و در پس از آن چسب و رزین اپوکسی اضافی را پاک نمایید.
  • در صورت نیاز از لایه رویی (TOP COAT) بر روی لمینت استفاده کنید
5/5 - (3 امتیاز)